Ruotsi lähetti Leijonat laulukuoroon – voittomaali syntyi erittäin kyseenalaisen jäähyn aikana

Konsta Helenius Leijonat

Leijonat taisteli ansiokkaasti Ruotsia vastaan, mutta taipui jatkoajalla. Ruotsi rokotti voittomaalin erittäin kyseenalaisen jäähyn aikana.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-kisojen puolivälieräottelu äityi todelliseksi trilleriksi, jossa Ruotsi piti tahtipuikkoa suurimman osan ottelusta, mutta Leijonat puolusti sitkeästi ja taisteli loppuun asti.

Ruotsin hallinta toi tulosta vasta myöhäisessä vaiheessa, kun Rasmus Dahlin pääsi vartijastaan ohi ja niittasi kiekon upeasti pelanneen Leijona-vahti Emil Larmin putkista sisään. Suomi käänsi tämän jälkeen paineen ansiokkaasti kohti Ruotsin maalia ja viimeisellä minuutilla paine tuotti tulosta, kun Hannes Björninen ohjasi kiekon veskarin nokan alta sisään.

Mainos:

Jatkoajalla Ruotsi ratkaisi pelin päästyään pelaamaan ylivoimaa, kun Konsta Helenius passitettiin jäähylle koukkaamisesta. Tv-uusintojen perusteella jäähy vaikutti hyvin kyseenalaiselta, sillä Helenius ei näyttänyt välttämättä edes osuvan Joel Eriksson Ekin käteen. Ainoa häirintä, mitä Helenius näytti tekevän, oli täysin laillinen mailan nosto.

Noin puolet ylivoimasta Leijonat kesti, mutta lopulta Eriksson Ek ohjasi kiekon Larmin edestä sisään päättäen Suomen turnauksen.

Konsta Helenius joutui tästä tilanteesta jäähyllä, jonka aikana Leijonat joutui taipumaan:

Lue myös: Nyt ilmeni karu fakta – Leijonien MM-turnauksesta voi yhä muodostua historiallinen farssi