Leijonat hävisi Tshekille – näin pelit EHT-turnauksessa jatkuvat

Leijonat jääkiekko TV5 Leijonien kentälliset Suomi - Ruotsi Karjala-turnaus antti mäkinen jääkiekon

Leijonat aloitti Sveitsin EHT-turnauksen tappiolla, kun Tshekki oli vahvempi torstaina pelatussa ottelussa lukemin 2-1.

Suomen heikot otteet tämän vuoden EHT-turnauksilla saivat jatkoa, kun Tshekki oli myös tällä kertaa vahvempi. Prahassa pelattu ottelu lähti Leijonien osalta hyvin käyntiin, sillä Aleksi Saarela iski avausmaalin ensimmäisessä erässä.

Tshekki nousi rinnalle kuitenkin heti toisen erän alussa, kun David Tomasek huudatti kotiyleisöä. Seuraavaa maalia saatiin odotella aina päätöserän puoliväliin asti, kunnes Jukureissa pelaava Ondrej Kovarcik onnistui maalinteossa. Tämä jäikin kamppailun voittomaaliksi, joten Tshekki nappasi mukaansa täydet kolme pistettä.

Seuraavaksi maat matkustavat Sveitsiin, jossa kumpainenkin pelaa viikonloppuna kaksi ottelua. Suomi kohtaa lauantaina Ruotsin klo 15:00 ja sunnuntaina puolestaan Sveitsin klo 18:00.

Leijonat on nyt hävinnyt kolme ottelua putkeen EHT:llä, joten tuloksellisesti pelit olisivat voineet sujua huomattavasti paremmin. Kuitenkin tärkein anti on näytöt, sillä onhan kyseessä täysin valmistautuminen kevään jääkiekon MM-kisoihin.