Leijonat kaatoi Norjan näytöstyyliin – rutiinisuorituksella 5-0 taululle

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Suomi ja Norja kohtasivat Tampereen iltaottelussa kisojen avauspäivänä. Leijonat kaatoi Norjan näytöstyyliin perustason suorituksella.

Suomen ja Norjan välinen kamppailu alkoi hienoilla juhlallisuuksilla Nokia Arenassa. Juhlallisuudet sisälsivät muun muassa Haloo Helsingin esittämän Maamme -laulun sekä Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön puheen.

Ensimmäinen erä oli kummaltakin joukkueelta tunnusteleva. Ensimmäisen erän avausmaalista vastasi kuitenkin Suomi, kun Harri Pesonen pääsi iskemään kiekon ohi Norjan maalia vartioineen Henrik Haukelandin.

Toisessa erässä Leijonat painoi kaasua. Ensin Toni Rajala iski kiekon verkkoon lisäten johdon kahteen maaliin. Hieman tästä Marko Anttila ja Hannes Björninen pääsivät ylivoimahyökkäykseen, Anttila tarjoili avopaikan Björniselle, josta ei voinut erehtyä.

Kolmas erä alkoi Suomen osalta siitä, mihin toisessa erässä jäätiin. Suomi pääsi heti erän alkuun ylivoimalle ja Leijonien ensimmäinen ylivoimamaali tässä turnauksessa näki päivänvalon. Joel Armia iski kiekon verkkoon ja ottelu alkoi näyttää ratkenneelta. Syötöt Armian tekemään osumaan merkittiin Sami Vataselle ja Toni Rajalalle.

Kolmannessa erässä nähtiin myös tunteiden kuumeneminen, kun Saku Mäenalanen ja Magnus Brekke Henriksen pudottivat hanskat ja ottivat toisistaan mittaa nyrkein. Kummallekin tuomittiin tilanteesta viiden minuutin rangaistukset sekä ulosajot.

Suomi pääsi iskemään ottelussa vielä kertaalleen, kun Jere Sallinen iski taululle lukemat 5-0. Sallisen maaliin syöttöpisteet merkkauttivat Niklas Friman ja Toni Rajala. Tämä jäi myös koko ottelun viimeiseksi maaliksi ja Leijonat poistui kaukalosta 5-0 -voitto taskussaan.

Leijonat askissa taas huomenna – vastaan asettuu Latvia

Leijonien seuraava ottelu pelataan heti huomenna lauantaina, kun vastaan luistelee Latvia. Latvia aloitti kisat tappiolla Yhdysvaltoja vastaan, kun perjantain ottelussa USA nappasi tehokkaan ensimmäisen erän ansiosta voiton lukemin 4-1. Suomen ja Latvian välinen ottelu alkaa lauantaina kello 20:20. Tsekkaa kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!