Leijonat kaatoi Saksan tiukan taistelun jälkeen – Sakari Manninen iski kaksi osumaa

Leijonat voittoon Saksasta

Leijonien ja Saksan välinen ottelu oli todella tasainen taistelu. Lopulta Leijonat kampesi ottelussa voiton ja täyden pistepotin itselleen kotiyleisön edessä.

Leijonien ensimmäinen voitto vuoden 2023 MM-kisoissa näki päivänvalonsa lauantai-iltana kisojen toisessa ottelussaan, kun vastassa oli Saksa.

Ensimmäisen erän ensimmäisestä maalista vastasi Suomi. Joel Armia vei Suomen johtoon iskemällä kiekon verkkoon Kaapo Kakon oivasta tarjoilusta.

Saksa näytti kuitenkin vaarallisuutensa tulemalla ottelussa rinnalle ja ohi. Ensin avauserässä Marcel Noebels toi Saksan tasoihin ja toisessa erässä Kai Wissman vei joukkueensa ensimmäistä kertaa turnauksessa johtoon.

Ottelun ja erän kahdesta vastasi Leijonat ja Sakari Manninen. Manninen iski ensin kiekon verkkoon Kasperi Kapasen hienosta tarjoilusta ja seuraavan osuman Manninen viimeisteli komealla laukauksella rystypuolelta Leijonien pelatessa ylivoimaa.

Saksa tuli toisessa erässä vielä tasoihin, kun John-Jason Peterka iski kiekon ohi Jussi Olkinuoran vastustamattomalla laukauksella.

Kolmannessa erässä Mikko Lehtonen huudatti kotiyleisöä iskemällä kiekon Saksan maaliin tarkalla laukauksellaan. Mikko Rantanen saalisti maaliin illan toisen syöttöpisteensä ja Teemu Hartikaiselle merkattiin osumaan toinen syöttö.

Ottelussa ei enää useampia osumia nähty ja näin ollen Leijonat nappasi ottelusta täydet kolme pistettä lukemin 4-3. Seuraavan kerran Suomen joukkue nähdään tositoimissa maanantai-iltana kello 20:20 Ruotsia vastaan.