Ennakko: Leijonat kisojen avausottelussa Yhdysvaltojen kimppuun ennakkosuosikkina

Suomen kentälliset Nuorten Leijonien Nuoret Leijonat IIHF Suomi - Tshekki U20 MM-kisojen otteluohjelma Nuoret Leijonat Suomen kentälliset Leijonien puolivälierävastustaja Suomen kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien kokoonpano USA - Suomi - Slovakia Nuoret Leijonat U20 Nuorten U20 MM-kisat

Suomi kohtaa kisojen avausottelussa Yhdysvallat. Leijonat lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, mutta mikään läpihuutojuttu turnauksen avausottelu ei varmasti tule olemaan.

USA:n joukkue on tämän vuoden MM-kisoissa varsin nimetön. Joukkueesta löytyy mm. Brian Boyle, joka ei ole koko kaudella pelannut missään joukkueessa. Leijonat lähtee ensimmäiseen otteluun Yhdysvaltoja vastaan ennakkosuosikkina.

Suomi on valmistautunut turnaukseen hyvin – ainakin roimasti paremmin kuin vastustajansa. Suomi pelasi kolme EHT-ottelua turnauksen alla ja noissa otteluissa kasassa oli lähes koko Latviaan matkannut joukkue. Yhdysvalloilla ei otteluita tällä joukkueella vielä takataskussaan ole.

Mainos:

Leijonille tyypillisesti parhaiten sopii altavastaajan asema, mutta sellaista ei tänään Yhdysvaltoja vastaan ole luvassa. Turnaukseen paremmin valmistautunut Suomi pääsee siis tänään nappaamaan ennakkosuosikin viitan harteilleen.

Suomen joukkueessa pienoinen arvoitus tämän vuoden kisoissa on maalivahtiosasto, joka hyvin tyypillisesti on ollut kunnossa. Jussi Olkinuora (aloittaa tänään maalilla), Janne Juvonen ja Harri Säteri ovat arvokisoissa katsomattomia kortteja. Suomen kentälliset otteluun on myös jo julkaistu.

Hyökkäyksen osalta suuret odotukset tehoista lepäävät Liigan pistepörssin voittaneen Petri Kontiolan ja loppukaudesta NHL:ssäkin läpilyöneen Arttu Ruotsalaisen harteilla. Näiltä miehiltä odotetaan paljon.

Ottelu Yhdyvaltoja vastaan tuskin äityy miksikään maalintekokilpailuksi. Turnauksen avauskamppailu näiden maiden osalta ratkeaa mitä todennäköisimmin siihen, kumpi kykenee puolustamaan tiiviimmin ja kumman viimeinen lukko, eli maalivahti, kestää paremmin.

Leijonat – Yhdysvallat käynnistyy kello 16:15. Suomi – USA live stream tarjoaa ilmaisen livelähetyksen kotisohville!

Tänään on todellinen penkkiurheilijan juhlapäivä, sillä suomalaista hullua (penkki)urheilukansaa hemmotellaan läpi päivän!

https://twitter.com/RikuTulla/status/1396019647464476674

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.