Leijonat mitalipeleihin! Sveitsi kaatui vakuuttavalla suorituksella

Leijonat mitalipeleihin Leijonien joukkue

Leijonat eteni Pekingin olympialaisissa vakuuttavalla esityksellä Sveitsiä vastaan. Suomen joukkueessa nähtiin ilahduttavasti onnistumisia laajalla rintamalla.

Suomi kohtasi keskiviikkona Pekingin olympialaisissa puolivälierässä Sveitsin. Leijonien asema ennakkosuosikkina oli selvä ja Suomi kykeni esiintymään myös sen mukaisesti.

Ensimmäisen maalin Suomi iski ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Miro Aaltonen pääsi nakuttamaan turnauksen kolmannen osumansa Niklas Frimanin ja Joonas Nättisen syötöistä.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Erän toisesta ja viimeisestä maalista vastasi niin ikään Leijonat. Mikko Lehtonen laukoi kiekon kohti maalia ja kiekko kimposi verkon perukoille. Maaliin syöttöpisteet merkkasivat Juuso Hietanen ja jo turnauksen kuudennen tehomerkintänsä merkkauttanut Sakari Manninen.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Leijonien johtaessa 2-0. Laukaukset ensimmäisessä erässä menivät Suomelle 10-8.

Myös toisen erän maalinteon aloitti Suomi. Hannes Björninen tarjoili Marko Anttilalle paikan, josta Anttila ei erehtynyt vaan naputti kiekon ylähyllylle ja siirsi Suomen jo 3-0 -johtoon.

Leijonien kolmas maali oli tarpeeksi Sveitsin maalia vartioineelle Reto Berralle, joka teki tilaa Leonardo Genonille. Genoni onnistuikin pitämään maalinsa puhtaana toisen erän ajan.

Harri Säteri sen sijaan joutui kertaalleen antautumaan, kun reilut kaksi minuuttia ennen loppua Sveitsi avasi maalihanansa. Andres Ambühl iski kiekon Suomen verkkoon ja kavensi tilanteeksi 3-1. Sveitsi sai toisen erän loppupuolella hyvin otetta pelistä ja toinen erätauko ei tullut Leijonien kannalta minuuttiakaan liian aikaisin.

Suomi passivoitui hieman kolmanteen erään ja Sveitsi oli kaukalossa se hallitsevampi osapuoli. Maalien muodossa tätä ei kuitenkaan palkittu. Sveitsi pääsi pelaamaan erän loppupuolella ylivoimaa ja otti maalivahdin pois. Harri Pesonen taisteli kiekon Leijonille päästyään jäähyltä, Valtteri Filppula tarjoili paikan Iiro Pakariselle joka pääsi tinttaamaan lopullisen niitin Sveitsin verkkoon.

Tämä ei kuitenkaan vielä Leijonille riittänyt, vaan Teemu Hartikainen pääsi iskemään kiekon omasta päästä tyhjänä ammottaneeseen Sveitsin maaliin. Osuma oli Hartikaiselle turnauksen toinen, tehopisteitä Härskillä on kasassa kuusi.

Välierässä Leijonat saa vastaansa Slovakian

Leijonilla on tie auki aina finaaliin asti, kun välierässä vastaan asettuu Slovakia. Slovakia kaatoi USA:n omassa puolivälierässään hieman yllättäen ja eteni mitalipeleihin. Suomi on välieriin etenevistä joukkueista rankingissa korkeimmalle sijoitettu, kun taas Slovakia heikoin. Tästä syystä Leijonien vastustaja semifinaalissa on Slovakia.

Olympiakiekon välierät pelataan perjantaina 18. helmikuuta. Pronssiottelu on edessä lauanataina 19. helmikuuta ja turnaus huipentuu sunnuntaina 20. helmikuuta pelattavaan finaaliin.