Leijonien mahdollinen tuleva välierävastustaja selvillä – Slovakia yllätti Yhdysvallat

USA - Slovakia

Keskiviikkoaamun ensimmäisessä puolivälierässä kohtasivat USA ja Slovakia. USA lähti otteluun ennakkosuosikkina.

Pekingin olympialaisissa puolivälierävaihe käynnistyi aikaisiin keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. Ensimmäisessä ottelussa vastakkain olivat USA ja Slovakia.

Yhdysvallat lähti otteluun ennakkosuosikkina. Ottelun alkutahdit löi kuitenki Slovakia, kun Juraj Slafkovsky iski kiekon verkkoon. Yhdysvallat tuli ensimmäisen erän loppupuolella vielä tasoihin ja erätauolle lähdettiin 1-1 -lukemissa.

Toista erää sen sijaan lähdettiin viettämään ennakkosuosikkina otteluun lähteneen Yhdysvaltojen johdossa. Sam Hentges iski kiekon verkkoon ottelun puolivälissä ja lukemissa 2-1 lähdettiin toiselle erätauolle.

Slovakia tuli kuitenkin vielä tasoihin, kun Marek Hrivik toi joukkueensa tasoihin alle minuutti ennen loppua. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Kun jatkoajalla ei maalia nähty, eteni ottelu voittolaukauksiin.

Voittolaukauksissa nähtiin vain yksi onnistuminen, kun Slovakian Peter Cehlarik sai kiekon maaliin. Slovakia voitti ottelun ja eteni välieriin sekä mitalipeleihin.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Mikäli Leijonat kaataa Sveitsin omassa puolivälierässään, kohtaa Suomi Slovakian välierässä.