Leijonat jahtaa paikkaa mitalipeleissä – katso Suomen kentälliset Sveitsin kaatoon

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Suomi kohtaa tänään Pekingissä jääkiekossa kahdesti Sveitsin. Ensin miesten A-maajoukkue Leijonat pelaa puolivälierässä Sveitsiä vastaan, jonka jälkeen hieman myöhemmin Naisleijonat saa vastaansa Sveitsin pronssiottelussa. Leijonien kentälliset puolivälieräotteluun on julkaistu.

Leijonat on ensimmäistä kertaa Pekingin olympialaisissa selkä seinää vasten, kun edessä on puolivälieräottelu. Puolivälierässä Leijonat kohtaa Sveitsin.

Leijonien kentälliset Sveitsi -otteluun on julkaistu. Suomi on ottelussa materiaalinsa puolesta ennakkosuosikki. Sveitsiä ei kuitenkaan parane aliarvioida. Eilen se kaatoi karsintakierroksen ottelussa Tshekin ja lähetti ennakkosuosikkina otteluun lähteneen joukkueen kotimatkalle. Myös Leijonilla on ikäviä muistoja Sveitsiä vastaan pelatuissa puolivälierissä. Vuoden 2018 MM-kisoissa Suomi ja Sveitsi kohtasivat toisensa juurikin puolivälierässä ja tuolloin Sveitsi kampesi altavastaajan asemassa Leijonat nurin ja pudotti Suomen turnauksesta.

Mainos:

Suomella on ollut koko turnauksen ajan vain yksi tavoite kirkkaana mielessä – voittaa olympiakultaa Pekingissä. Tässä vaiheessa turnauksesta putoaminen olisi todellinen pannukakku, voitolla Suomi etenisi mitalipeleihin, jota voitaisiin pitää jo onnistumisena.

Leijonien maalilla Sveitsiä vastaan aloittaa Harri Säteri.

Leijonien kentälliset Sveitsiä vastaan

Maalivahti:
29 Harri Säteri

Varamaalivahti:
45 Jussi Olkinuora

1:
60 Markus Granlund – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula – 81 Iiro Pakarinen
40 Petteri Lindbohm – 42 Sami Vatanen

3:
15 Miro Aaltonen – 28 Joonas Nättinen – 71 Leo Komarov
3 Niklas Friman – 13 Valtteri Kemiläinen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

Suomi – Sveitsi alkaa kello 10:40 ja ottelun voit katsoa ilmaiseksi televisiosta TV5 -kanavalta. Kaikki turnauksen ottelut näkyvät myös maksullisen Discovery+ -palvelun kautta.