Olympialaiset jatkuvat Leijonien osalta – näin katsot Suomi-Sveitsi -ottelun TV:stä

Unkari Itävalta - Suomi Leijonien parhaat pelaajat Suomen kentälliset Suomi - Slovakia Sveitsi Mikael Ruohomaa Jere Innala avausmaali

Leijonien osalta olympialaiset jatkuvat keskiviikkona, kun aamupäivällä on luvassa puolivälieräottelu. Suomi ja Sveitsi kohtaavat toisensa olympiatasolla toistamiseen.

Pekingin olympialaiset jatkuvat Leijonien osalta keskiviikkona. Aamupäivällä on edessä klassinen vedenjakaja -ottelu. Tappiolla turnaus päättyy pettymykseen, voitolla Suomi pelaa varmuudella mitaleista.

Mitaleista pelaaminen on ollut ja on edelleen Leijonien ainoa tavoite tässä turnauksessa. Suomi saa vastaansa yllätysvalmiin joukkueen, kun tiistain otteluissa ainoaan pieneenkin yllätykseen yltänyt Sveitsi luistelee Leijonia vastaan.

Mainos:

Suomi on otteluun lähdettäessä varsin selkeä ennakkosuosikki. Turnaus on sujunut hyvin niin pelillisesti kuin tulostenkin valossa. Slovakia ja Latvia kaatuivat varsinaisella peliajalla, Tre Kronor kaatui huiman kolmannen erän kirin jälkeen. Alkulohko sujui siis Leijonien osalta ilman tappioita. Onnistumisiakin on nähty laajalla rintamalla, kun Suomen pelaajista 19 on päässyt pisteille. Vähintään kahden tehopisteen miehiä löytyy kahdeksan. Suomen sisäisen pistepörssin kärjessä ovat viidellä tehopisteellään ketjukaverit Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen.

Sveitsin turnaus on edennyt aivan päinvastaisella tavalla kuin Suomen. Se hävisi jokaisen alkulohkon ottelunsa, kun ensin se hävisi Venäjän olympiaurheilijoille, sen jälkeen Tshekille ja lohkon viimeisessä ottelussa vielä Tanskalle. Mutta win the right games, Sveitsi voitti tiistaina karsintakierroksen ottelussa Tshekin 4-2 ja eteni puolivälieriin Leijonia vastaan.

Suomen ja Sveitsin kohtaaminen on olympiatasolla historiassa toinen. Ensimmäistä kertaa maat kohtasivat Torinon olympialaisissa. Tuossa ottelussa Sveitsi jäi pahasti jalkoihin, kun Suomi pyyhkäisi ottelussa 5-0 -voiton. Edellisen kerran maat kohtasivat toisensa kaukalossa vuoden 2018 MM-kisoissa. Tuolloin oli kyseessä niin ikään puolivälieräottelu. Tuossa ottelussa Sveitsi onnistui yllättämään Leijonat ja nappasi paikan mitalipeleissä voittamalla Suomen 3-2.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Pekingin olympiaturnauksessa on nyt jäljellä kahdeksan parasta joukkuetta. Leijonat kuuluu tällä hetkellä yhdessä Venäjän olympiaurheilijoiden kanssa suurimpiin voittajasuosikkeihin. Näillä kahdella maalla on ennakkoon se helpoin vastustaja tarjolla puolivälierään, mutta etenkään Sveitsiä ei parane aliarvioida.

Suomi – Sveitsi alkaa keskiviikkona 16. helmikuuta kello 10:40. Ottelun voit katsoa ilmaiseksi televisiosta TV5 -kanavalta. Kaikki olympialaisten jääkiekko-ottelut näkyvät myös maksullisen Discovery+ -palvelun kautta.