Leijonat keräsi kansaa tv:n ääreen – yli kaksi miljoonaa suomalaista seurasi puolivälierätaistelua

Leijonat Leijonien jääkiekon mm-kisat

Vaikka MM-turnaus ei kulkenutkaan onnellisten tähtien alla keräsi Leijonat silti hurjan määrän suomalaisia tv:n ääreen torstai-iltana.

Suomen taival jääkiekon MM-kisoissa päättyi myöhään torstaina Ruotsia vastaan pelatussa puolivälieräottelussa. Katsojaluvut osoittavat jälleen, että kotikatsomoissa elettiin mukana tiiviisti, vaikka Leijonien tie tämän kevään kisoissa olikin kovin kuoppainen.

MTV tiedottaa, että torstain puolivälieräottelua MTV3- ja MTV Urheilu 1 -kanavilla sekä MTV Katsomossa ottelua seurasi kaikkiaan 2,16 miljoonaa suomalaista ja lähetyksen keskikatsojamäärä oli 1,45 miljoonaa.

Mainos:

Televisiossa eniten katsojia keräsi toinen erä, jolloin keskikatsojamäärä MTV:llä nousi 1,53 miljoonaan ja kanavien katseluosuus oli reippaasti yli 80%.

Tv-lukuja tarkasteltaessa ottelulähetys on vuoden katsotuin ohjelma MTV:llä heti torstai-illan Kymmenen uutisten jälkeen. Kaikkien kanavien ohjelmistosta katsotumpia ovat ainoastaan Ylen presidentinvaali-iltojen lähetykset.

– Leijonat on kansakuntaa ainutlaatuisella tavalla yhdistävä ilmiö. Joukkueen matkaa MM-kisoissa seurasi MTV:n kanavilta näissäkin MM-kisoissa merkittävä osa suomalaisista. Turnauksen loppuhuipennus on vielä edessä ja finaaliviikonlopun tapahtumat ovat kiehtoneet suomalaisia isosti myös silloin, kun Leijonien urakka on ohi, toteaa MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero kanavan tiedotteessa.

Lue myös: Kanadan Nick Paul iski komean osuman tyhjiin – vippasi kiekon kahden Slovakian pelaajan yli