Kotiyleisön unelma elää, kun Prahassa painitaan finaalipaikoista – tässä lauantain MM-kisaohjelma

Tshekki (lauantain MM-ohjelma) sunnuntain

MM-kisoissa on päästy viimeisten pelien äärelle ja pidothan paranevat, kun väki vähenee. Lauantain otteluissa on tarjolla suuria tunteita.

MM-kisoissa ollaan tultu vaiheeseen, jossa jäljellä on enää neljä joukkuetta ja näyttämöistä käytössä on enää vain Prahan pramea areena. Lauantaina pelataan suurien tunteiden otteluita, kun tarjolla on suurta iloa ja vielä suurempaa pettymystä.

Kotiyleisön unelma maailmanmestaruudesta elää yhä, kun Tshekki tiputti USA:n vahvan joukkueen puolivälieräottelussa. Tshekki on parin vuoden takainen pronssimitalisti, mutta sitä ennen mitalit kiersivät Tshekkiä kaukaa kymmenen vuoden ajan, vaikka joukkue venyikin kahdesti pronssiotteluun asti. Edellinen finaalipaikka ja samalla myös mestaruus ovat vuodelta 2010, joten sekä pelaajilla ja kotiyleisöllä on varmasti nälkää.

Mainos:

Vastaansa Tshekki saa Leijonat pudottaneen Ruotsin. Vuoden 2018 maailmanmestaruuden jälkeen Ruotsi on hämmästyttävästi ensimmäistä kertaa mitalipeleissä mukana. Erittäin NHL-pitoinen joukkue ei ole hävinnyt turnauksessa vielä kertaakaan, joten Tshekin vahvistumisesta kisojen aikana ja kotiyleisön pauhusta huolimatta Tre Kronor lähtee otteluun vähintään lievänä suosikkina.

Toisessa semifinaalissa onkin hyvin selkeä Daavid vastaan Goljat -asetelma. Sveitsi on saanut jalkeille erittäin hyvän joukkueen ja turnaus on ollut heiltä todella vahva, joten unelma maan ensimmäisestä MM-kullasta elää yhä vahvana. Sveitsi on kiistatta noussut suurien kiekkomaiden joukkoon ja on pelannut finaalissa kahdesti aiemmin. Vuosina 2013 ja 2018 Sveitsin kohtalona oli molemmilla kerroilla hävitä Ruotsille.

Vastus on tälläkin kertaa äärimmäisen kova. Kanada on ollut vuodesta 2015, eli edellisistä Tshekin kisoista lähtien, finaalin ulkopuolella vain vuonna 2018, jolloin Kanada hävisi semifinaalissa nimenomaan Sveitsille. Kanada on siis löytänyt voittavaa kaavaa myös Euroopan kaukaloihin, jopa niinä vuosina, kun sen materiaali ei ole ollut täysin ylivertainen muihin nähden. Tämänkään vuoden Kanada ei pullistele maan kirkkaimmista tähdistä, mutta joka pelipaikalle on löytynyt erittäin hyvän tason pelaajia, joten Kanadan lyöminen on tälläkin kertaa erittäin vaikeaa. Kanada on siis luonnollisesti vahva ennakkosuosikki menemään finaaliin.

Tässä lauantain MM-kisaohjelma:

15:20 Ruotsi-Tshekki

19:20 Kanada-Sveitsi

Lue myös: Leijonat keräsi kansaa tv:n ääreen – yli kaksi miljoonaa suomalaista seurasi puolivälierätaistelua