Turnaus huipentuu virkistävään finaaliin – tässä sunnuntain MM-kisaohjelma

Tshekki (lauantain MM-ohjelma) sunnuntain

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut vuosimallia 2024 päättyvät sunnuntain mitaliotteluihin Tshekin Prahassa.

MM-kisojen päätöspäivän suurin mielenkiinto kohdistuu tietenkin illan loppuotteluun, jossa kisaisäntä Tshekki kohtaa infernaalista mökää pitävän kotiyleisönsä edessä Sveitsin. Kävi miten kävi, niin MM-kisoille saadaan joka tapauksessa tuore mestari, sillä Sveitsi ei ole voittanut MM-kultaa kertaakaan, ja Tshekkikin on juhlinut viimeksi mestaruutta keväällä 2010. Tuo on myös edellinen kerta, jolloin Tshekki on pelannut MM-finaalissa. Sveitsi on pelannut finaalissa vuosina 2013 ja 2018, mutta molemmat koitokset päättyivät tappioon Ruotsille.

Sveitsi ja Tshekki kohtasivat toisensa jo kertaalleen alkulohkossa, jolloin Sveitsi vei voiton rankkarikisan jälkeen maalein 2-1. Tshekki on vahvistunut tuon kamppailun jälkeen David Pastrnakilla, Pavel Zachalla ja Martin Necasilla. Kolmikosta Necas on tehnyt pelaamissaan neljässä MM-kisaottelussa komeat tehot 1+5 ja Zacha on tehnyt kolmessa pelissä yhden maalin, mutta joukkueen ykköstähti Pastrnak on vielä ilman tehopisteitä. Finaali kotiyleisön edessä olisikin kohtuullisen hyvä paikka avata kisojen pistetili.

Mainos:

Ennen finaalia pelataan pronssiottelu, jossa kohtaavat ennakolta kisojen kaksi kovinta mestarisuosikkia, Ruotsi ja Kanada. Nähtäväksi jää, millaisella motivaatiolla nämä joukkueet saapuvat pronssiotteluun. Ennakolta tasaisen kamppailun voittaa hyvin todennäköisesti se joukkue, kumpaa pronssimitali motivoi enemmän.

Sunnuntain MM-kisaohjelma:

16:20 Pronssiottelu: Ruotsi – Kanada

21:20 Finaali: Sveitsi – Tshekki

Katso myös: Leijonat keräsi kansaa tv:n ääreen – yli kaksi miljoonaa suomalaista seurasi puolivälierätaistelua