Leijonat pyrkii välttämään katastrofin – tässä maanantain MM-kisaohjelma

Leijonat Mikko Manner Leijonien

Leijonat kohtaa maanantaina MM-kisoissa Tanskan ja tarvitsee kyseisestä ottelusta erittäin todennäköisesti vähintään pisteen.

Shokkitappio Itävallalle on ajanut Suomen erittäin kinkkiseen tilanteeseen. Leijonien on jatkoon päästäkseen kerättävä kahdesta viimeisestä pelistään vähintään yksi piste enemmän, kuin mitä Itävalta saa viimeisestä ottelustaan Iso-Britanniaa vastaan. Olettaen, että hurmoksessa pelaava Itävalta kaataa Iso-Britannian varsinaisella peliajalla, pitäisi Suomen saada maanantain Tanska-ottelusta ja tiistain Sveitsi-pelistä yhteensä neljä pistettä.

Tämä tarkoittaa sitä, että Tanskaa vastaan Leijonilla ei ole yksinkertaisesti varaa turhiin pistemenetyksiin. Tanskallakin on ottelussa vielä kovat panokset, sillä se voi vielä päästä jatkoon kaatamalla Leijonat. Se tarvitsee kuitenkin lisäksi suotuisan lopputuloksen Itävalta-Iso-Britannia -ottelusta, josta Itävalta ei saisi saada kolmea pistettä. Suomi ja Tanska kohtaavat toisensa Prahassa Suomen aikaa kello 21:20.

Mainos:

Prahan A-lohkon klo 17:20 alkava ottelu on putoamistaistelun kannalta erittäin mielenkiintoinen, kun kolme pistettä kerännyt Norja kohtaa pisteettömän Iso-Britannian. Mikäli Norja voittaa ottelun varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla, se säilyttää sarjapaikkansa ja Iso-Britannian putoaminen varmistuu. Mikäli Iso-Britannia nappaa varsinaisen peliajan voiton, Norja putoaa B-sarjaan. Jos Iso-Britannia voittaa ottelun jatkoajalla, se tarvitsee vähintään yhden pisteen huomisesta Itävalta-ottelusta säilyäkseen A-sarjassa.

Ostravan B-lohkon iltapäiväottelussa on todennäköisesti luvassa suvereeni ylikävely, kun Ruotsi kohtaa Ranskan. Iltaottelu ratkaisee sen sijaan putoajan, kun sisukkaasti taistellut Puola kohtaa Kazakstanin. Puola tarvitsee ottelusta kolmen pisteen voiton pysyäkseen A-sarjassa.

Maanantain 20.5. MM-kisaohjelma:

17:20 Iso-Britannia – Norja
17:20 Ruotsi – Ranska

21:20 Kazakstan – Puola
21:20 Suomi – Tanska

Sivuiltamme löytyy myös koko Jääkiekon MM 2024 otteluohjelma!