Leijonat nappasi olympiakultaa! Venäjä kaatui vakuuttavan esityksen jälkeen

Leijonien kentälliset joukkue U18 MM-kisat Suomen joukkue Nuoret Leijonat Leijonien joukkue Pikkuleijonat Suomi voitti MM-kultaa Leijonien Leijonat kisapassit kokoonpano Pikkuleijonien kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien MM-joukkue Suomi - Venäjä Suomen olympiajoukkue Leijonien pelipaidat olympialaisissa Suomen Leijonien joukkue Karjala-turnaus Leijonien kentälliset Nuoret Leijonat miesten Pikkuleijonat Hlinka Gretzky Cup Kanada - Suomi - Tshekki Leijonat Kazakstan - Suomi Pikkuleijonat

Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnaus saatiin päätökseensä sunnuntaiaamuna Suomen aikaa, kun loppuottelussa kohtasivat Suomi ja Venäjä. Ottelusta odotettiin ennakkoon tasaista ja sellainen myös saatiin.

Pekingin olympialaiset huipentuivat jääkiekon osalta miesten loppuotteluun. Leijonien ja Venäjän välisestä finaalista odotettiin tasaista ottelua ja sellainen lopulta finaali myös oli.

Ensimmäinen erä oli pelillisesti Suomen, mutta erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin Venäjä. Hannes Björninen sai kaksi minuuttia korkeasta mailasta ja Suomi joutui alivoimalle, eikä Venäjä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Mikhail Grigorenko latasi kiekon ohi Harri Säterin vartioiman maalin ja siirsi joukkueensa 1-0 -johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Pelillisesti Leijonat oli kuitenkin ensimmäisessä erässä vahvempi. Myös toinen erä alkoi Leijonien painostuksella ja tämä vahva ote ottelusta palkittiin maalilla. Ville Pokka laukoi kiekon kohti maalia ja Pokan tarkka laukaus livahti Venäjän maalia vartioineen Ivan Fedotovin jalkojen välistä maaliin.

Toisessa erässä ei enää lisäosumia nähty, vaikka Leijonat painoikin päälle. Säteri sai maalillaan olla varsin rauhassa, sillä Suomi puolusti hyvin Venäjän harvat yritykset.

Kolmas erä alkoi Leijonien kannalta paremmin kuin hyvin. Mainiosti läpi ottelun esiintynyt Suomen nelosketju onnistui maalinteossa, kun Hannes Björninen ohjasi Marko Anttilan laukoman kiekon Venäjän verkkoon. Suomi siirtyi ensimmäistä kertaa tässä olympiafinaalissa johtoon. Toisen syöttöpisteen Anttilan ohella maaliin kirjautti Atte Ohtamaa, joka saalisti syöttöpisteen myös Suomen avausosumaan.

Erityismaininnan Leijonien joukkueesta ottelussa ansaitsee Björnisen, Anttilan ja Saku Mäenalasen muodostama nelosketju kokonaisuudessaan. Ketju oli kultaakin kalliimpi etenkin omassa päädyssä sekä aloituksissa, joita Björninen kauhoi Suomelle totutun tehokkaasti. Työkentällinen onnistui myös hyökkäyspäässä ja Venäjä joutui rikkomaan. Sergei Andronovin rangaistus kolmannessa erässä tuli nimenomaan nelosketjun työnteon seurauksena.

Venäjä vyöryi päälle, Suomi kesti

Venäjä ei onnistunut iskemään kolmannen erän lopun kovasta painostuksesta huolimatta tasoitusmaalia Suomen uhrautuessa upealla tavalla jokaisen vedon eteen. Summeri soi viimeistä kertaa ja taululle jäivät loppulukemat 2-1. Suomi voitti historiallisen ensimmäisen olympiakullan ja Venäjä joutui tyytymään hopeisiin mitaleihin.

Leijonat päästi koko turnauksen aikana vain kaksi maalia tasakentällisin, nämä kummatkin tulivat avausottelussa Slovakiaa vastaan. Sen jälkeen Suomi piti maalinsa puhtaana viidellä viittä vastaan aina turnauksen päätössummeriin asti. Suomi ei lopulta hävinnyt turnauksessa ainuttakaan ottelua.