Ensimmäiset mitalit jaettu – Slovakia nappasi yllätyspronssin Ruotsin nenän edestä

Ruotsi - Slovakia

Pekingin olympialaisten pronssiottelussa vastakkain olivat Ruotsi ja Slovakia. Slovakia onnistui nappaamaan pronssit ja Tre Kronor jäi turnauksessa ilman mitaleita.

Pekingin olympialaiset ovat yhtä ottelua vaille paketissa miesten jääkiekon osalta. Sunnuntaiaamuna on edessä Suomen ja Venäjän välinen loppuottelu, lauantaina pelattiin pronssiottelu Slovakian ja Ruotsin välillä.

Ruotsi lähti taisteluun himmeimmistä mitaleista ennakkosuosikkina. Ottelun maalitehtailun aloitti kuitenkin Slovakia, kun mainion turnauksen pelannut nuori hyökkääjälupaus Juraj Slafkovsky iski kiekon maaliin. Slafkovsky nousi osumallaan yksin maalipörssin kärkeen. TPS:aa edustava slovakki on erittäin lähellä koko turnauksen maalipörssin voittoa.

Toisessa erässä nähtiin myös toinen osuma, kun Slovan Bratislavaa edustava Samuel Takac siirsi Slovakian 2-0 -johtoon ylivoimalla. Lukemat olivat kahden erän jälkeen ansaitusti Slovakialle 2-0, sillä altavastaajana otteluun lähtenyt Slovakia oli ottelussa hallitsevampi osapuoli. Slovakia oli alusta asti selvästi nälkäisempi, kuin ison pettymyksen eilen kokenut Ruotsi.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Kolmannessa erässä Slovakia onnistui jäädyttämään peliä ja se puolusti johtoasemaansa onnistuneesti. Kolmannessa erässä maalinteossa onnistui ainoastaan Slovakia, kun se iski kahdesti tyhjiin. Ensin Slafkovsky teki jo turnauksen seitsemännen maalinsa ja loppulukemat 4-0 kaunisteli Pavol Regenda.

Slovakialle pronssi oli sen kiekkohistorian ensimmäinen olympiamitali itsenäisenä valtiona. Tsekkoslovakia nappasi mitaleita olympialaisissa kahdeksan kappaletta, neljä hopeaa ja neljä pronssia.