Leijonille tappio hurjassa trillerissä – kyseenalainen maalin hylkäys väritti iltaa

Leijonat Mikko Manner Leijonien

Leijonat kärsi tappion jääkiekon MM-kisojen avausottelussa, kun se joutui taipumaan isäntämaa Tshekille rankkarikisan jälkeen lukemin 1-0.

Suomi ajautui jo avauserässä vahvasti puolustuskannalle, kun isännät painoivat hurmiossa päälle. Maaliin saakka kiekkoa ei kuitenkaan saatu, mistä suuri kunnia kuuluu maalivahti Harri Säterille.

Toisessa erässä sama meno jatkui ja lopulta kiekko myös saatiin Säterin selän taakse Ondrej Palatin toimesta.

Mainos:

Suomen vaihtopenkillä nähtiin tämän jälkeen erikoinen episodi, kun apuvalmentaja Mikko Manner koitti korvanapillaan saada kontaktia yläparvelle, että oliko tilanteessa haaston mahdollisuus. Yleisön metakka oli kuitenkin niin infernaalinen, että lopulta jouduttiin turvautumaan viittomakieleen – ja vasta tämän kautta Manner sai tiedon, että osuma tulee haastaa.

Näin myös tehtiin ja se kannatti, sillä maali hylättiin maalivahdin häirintänä.

Oliko tämä sitten oikea ratkaisu? Siitä voi jokainen tehdä tulkintansa alla olevalta videolta. Kontakti maalivahti Säteriin näytti olevan todella pieni, joten maalin hyväksyminenkään ei olisi ollut väärä tuomio, vaikka asiaa minkäväristen lasien läpi koittaisi katsoa.

0-0-lukemissa edettiin lopulta aina voittolaukauskilpailuun, jossa ainoat onnistujat olivat Tshekin Ondrej Kase sekä Roman Cervenka.

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina Iso-Britanniaa vastaan.

Sivuiltamme löydät koko kisojen kattavan aikataulun ja tulospalvelun: MM Otteluohjelma 2024

Leijonat päätyi haastamaan:

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen Viaplay Urheilun X-tilillä.