Jussi Olkinuora Leijonien maalille – Suomi näillä ketjuilla Ruotsin kaatoon

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Suomi ja Ruotsi kohtaavat toisensa lohko C:n lohkovoiton ratkaisevassa ottelussa. Leijonien kentälliset otteluun on julkaistu.

Suomi ja Ruotsi pelaavat lohkovoitosta, kun kiekko Pekingin olympialaisissa tippuu jäähän lohko C:n viimeisessä ottelussa. Aiemmin sunnuntaiaamuna Slovakia ja Latvia kohtasivat toisensa ja ratkaisivat lohkon kolmossijan. Hienosti Suomea ja Ruotsia vastaan taistellut Latvia ei saanut lopulta lohkossa pistettäkään, kun myös Slovakia onnistui nappaamaan 5-2 -voiton Latviasta.

Leijonien kentälliset lohkon viimeiseen kamppailuun on julkaistu. Jussi Olkinuora aloittaa Leijonien maalilla. Ilouutisia Suomelle tuo myös Markus Granlundin paikka tutulla paikallaan ykkösketjun laidalla. Granlund joutui jättämään Latvia -ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi.

Mainos:

Panoksena ottelussa on tosiaan lohkovoitto. Voittaja menee varmasti suoraan puolivälieriin, mutta myös häviäjällä on tähän mahdollisuus. Kummallekin joukkueelle riittää nimittäin yksi piste suoraan puolivälieräpaikkaan. Ottelun häviäjä varmistaa paikkansa parhaana lohkokakkosena, mikäli haaviin jää edes yksi piste.

Leijonien kentälliset Ruotsia vastaan:

Maalivahti:
45 Jussi Olkinuora

Varamaalivahti:
35 Frans Tuohimaa

1:
60 Markus Granlund – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula – 81 Iiro Pakarinen
40 Petteri Lindbohm – 42 Sami Vatanen

3:
15 Miro Aaltonen – 28 Joonas Nättinen – 71 Leo Komarov
3 Niklas Friman – 13 Valtteri Kemiläinen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
55 Atte Ohtamaa – 2 Ville Pokka

Suomi – Ruotsi alkaa kello 10:40. Voit katsoa ottelun ilmaiseksi TV5 -kanavalta televisiosta. Kaikki Pekingin olympialaisten ottelut ovat katsottavissa maksullisesta Discovery+ -palvelusta.