Leijonat taistelee sunnuntaina lohkovoitosta – näin näet ottelun ilmaiseksi televisiosta

Suomi - Ruotsi - Suomi Leijonien ottelut ilmaiseksi mm-kisat Venäjän EHT-turnauksen otteluohjelma

Leijonat taistelee Pekingin olympialaisissa lohkovoitosta, kun sunnuntaina aamupäivällä luvassa on aina yhtä kihelmöivä Suomi – Ruotsi.

Leijonat on aloittanut alkulohkovaiheen Pekingin olympialaisissa kahdella voitolla. Saman on tehnyt Tre Kronor. Ennakkoon lohkon heikoimmaksi joukkueeksi povattu Latvia on laittanut kummankin maan tiukille, mutta ei ole lopulta onnistunut saamaan pistettäkään kummaltakaan joukkueelta.

Suomi oli lohko C:n suurin ennakkosuosikki lohkovoittoon ennen turnausta ja se on sitä edelleen, kun Ruotsi astelee vastaan sunnuntaina aamupäivällä lohkon viimeisessä kamppailussa. Leijonat lähtee otteluun Ruotsia vastaan ennakkosuosikkina.

Mainos:

Ottelun panos on hyvin selvä – voittaja nappaa lohkovoiton ja etenee suoraan puolivälieriin. Ottelun hävinnyt osapuoli voi myös lunastaa paikkansa suoraan puolivälierissä sijoittumalla parhaaksi lohkokakkoseksi. Tähän yltämiseen olisi yhdestäkin pisteestä apua.

Leijonien osalta mielenkiintoa ottelun alla herättää muutaman avainpelaajan kunto. Markus Granlund tippui kesken Latvia -ottelun pois ja Suomen kannalta on iso menetys, jos ykkösketjun täydentävä Granlund ei pysty pelaamaan. Myös Niko Ojamäki on iso palanen Leijonien hyökkäyspeliä ja häntä kaivataan takaisin kokoonpanoon. On mielenkiintoista nähdä myös Jukka Jalosen maalivahtivalinta. Harri Säteri on pelannut mainiosti kaksi ensimmäistä ottelua, eikä ykkösvahdiksi kaavailtu Jussi Olkinuora ole päässyt antamaan vielä olympiakaukalossa näyttöjä.

Suomen joukkueen tehomies on ollut kolme osumaa Slovakian verkkoon iskenyt Sakari Manninen. Mannisen tehot turnauksessa ovat toistaiseksi 3+0=3. Myös Miro Aaltonen on nakuttanut kolme (2+1) tehopistettä. Kahteen tehopisteeseen ovat yltäneet hyökkääjät Teemu Hartikainen ja Joonas Nättinen sekä puolustaja Mikko Lehtonen.

Ruotsin tehokkain pelaaja turnauksessa on ollut Moskovan TsSKA:a edustava Lucas Wallmark. 26-vuotias hyökkääjä on nakuttanut kolme osumaa ja on ainoa Tre Kronorin joukkueen pelaajista, jolla on vyöllään useampi kuin yksi täysosuma.

Suomi – Ruotsi alkaa sunnuntaina 13. helmikuuta kello 10:40 Suomen aikaa ja ottelu on katsottavissa ilmaiseksi TV5 -kanavalta. Kaikki olympialaisten jääkiekko-ottelut ovat katsottavissa maksullisesta Discovery+ -palvelusta.