Ruotsi möyhensi Leijonat Karjala-turnauksen päätösmatsissa – katso ottelun maalikooste

Leijonat Ruotsi Karjala-turnaus 2023

Leijonat sai perinteisessä Isänpäivän ottelussa vastaan Ruotsin, mutta Karjala-turnaus päättyi Suomen osalta tappioon.

Lauantainen Tshekkiä vastaan koettu alavire sai jatkoa, kun Ruotsi takoi taululle 4-2-lukemat.

Ottelu alkoi Suomen kannalta hyvin, kun Henrik Borgström pääsi ylivoimalla karkaamaan puolittaiseen läpiajoon ja hän niittasi kiekon tyylikkäästi keltapaitojen maaliin. Ruotsi tuli kuitenkin tasoihin Mario Kempen osumalla ja meni erän lopulla 2-1-johtoon Oscar Lindbergin ylivoimamaalilla

Toisessa erässä Kempe iski illan toisensa ja lisää lunta Leijonien tupaan löi Marcus Sylvegård.

Päätöserässä Leijonille tarjottiin kolmesti ylivoimaa, mutta kavennus jäi tekemättä. Juha Jääskän maali pari minuuttia ennen loppua oli lopulta laiha lohtu ja näin ollen Ruotsi vei ottelun nimiinsä lukemin 4-2.

Karjala-turnauksen voitti puhtaalla pelillä Tshekki. Ruotsi oli toinen, Suomi kolmas ja Sveitsi viimeinen, eli neljäs.