Useat Liiga-seurat ilmoittaneet pelaajien palkkaleikkauksista

liiga kookoo lomautukset

Koronaviruspandemia on iskenyt rajusti myös suomalaiseen jääkiekkoon ja seurat ovat joutuneet tekemään ennenkuulumattomia toimenpiteitä.

Useampi seura on ajautunut tilanteeseen, jossa yt-neuvottelut ovat olleet toiminnan jatkumisen kannalta välttämätön menettelytapa.

Viimeisimpänä KooKoo ilmoitti perjantaina pelaajien palkanalennuksista. Kouvolassa palkkaleikkauksien ulkopuolelle jäävät kuitenkin kaikista pienipalkkaisimmat pelurit.

Mainos:

– Maailma on taloudellisesti kovilla, ja se vaikuttaa totta kai myös meihin. On selvää, että seuramme ja koko Liiga saivat kovan iskun, kun pudotuspelit jouduttiin perumaan, sanoi KooKoon kapteeni Alexander Bonsaksen KooKoon nettisivuilla.

Samantyyppisiin leikkaustoimiin on jo aiemmin ryhdytty monissa muissakin Liiga-joukkueissa.

Pelicans sen sijaan lomautti koko pelaajistonsa pois lukien alle kaksi kautta Liigassa pelanneita nuoria peaajia. Tämä tarkoittaa sitä, että lomautetut pelaajat ovat oikeutettuja solmimaan sopimuksen jonkin toisen seuran kanssa niin halutessaan.

TPS puolestaan ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että kaksi työntekijää irtisanotaan ja muut toimihenkilöt urheilutoimea lukuunottamatta lomautetaan enintään 90 päivän ajaksi. Pelaajia toimet eivät siis koskeneet.

Lue myös:

Tuukka Rask on Vezina-kisan kuumimpien suosikkien joukossa

Tanskan maajoukkuepuolustaja Oliver Lauridsen jättää Jokerit