Tuukka Rask on Vezina-kisan kuumimpien suosikkien joukossa

NHL-asiantuntijat Tuukka Rask nhl NHL:n pudotuspelit acme world sports nhl-pudotuspelien tuukka raskin

Suomalaismaalivahti Tuukka Rask pelasi jälleen loistavan kauden Boston Bruinsin maalinsuulla – jatkui kausi sitten tai ei.

NHL.com nostaa Raskin esille artikkelissaan, jossa käydään kolme vahvinta parhaan maalihvadin Vezina-palkinnon kandidaattia läpi.

– Raskin tilastot ovat Vezina-tasoa. Hänen torjuntaprosenttinsa tasaviisikoin (93,9) on sarjan toiseksi paras, ja vastustajan pelatessa ylivoimalla suomalainen on kirjauttanut torjuntaprosentikseen 88,6, jolla hän on tilastossa sijalla 11. Lisäksi Bruinsin tähti on merkkauttanut 41 ottelussa 30 kertaa torjuntaprosentikseen vähintään 90,0, artikkelissa todetaan.

Mainos:

Muut esiin nostetut maalivahdit ovat Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck sekä Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski.

NHL-kauden lopullisesta kohtalosta ei vielä ole tietoa. Viimeisimmissä kaavailuissa jäljellä olevia pelejä pelattaisiin yhdellä paikkakunnalla turnausmuotoisesti.

33-vuotias Rask on pelannut Bruinsissa koko NHL-uransa kaudesta 2007-2008 lähtien. Miehen koko uran tarkempiin tilastoihin ja käänteisiin pääset tutustumaan Eliteprospectsin sivuilla.

Lue myös: Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tyrmää pienryhmäharjoittelun – ”Tämä ei ole oikea paikka hakea kilpailuetua”