Ruotsista ratkaisu Liigan yleisökatoon? Liput vain viisi euroa!

Liiga yleisö

Liiga on polkaistu Suomessa käyntiin, mutta yleisö ei ole tahtonut löytää tietään hallille. Ratkaisu tähän ongelmaan voisi löytyä länsinaapurista.

Liiga -kausi polkaistiin vauhdilla käyntiin, mutta yleisö ei ole vielä löytänyt tämän syksyn aikana tietään hallille. Yleisömäärät ovat olleet lähes jokaisella paikkakunnalla hyvin vaatimattomia, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

Koronarajoitukset toki vaikuttavat yleisömääriin osaltaan, mutta kaikkea ei tälläkään voi enää selittää. Useat joukkueet eivät ole saaneet nykyistä kapasiteettiaan läheskään täyteen, vaikka hallin täyttöaste rajoituksista johtuen olisikin vain puolet kokonaiskapasiteesista.

Mainos:

Yleisö on saatava takaisin halleille, sen tietää niin Liiga kuin kaikki sarjaa seuraavat ihmiset. Ilman yleisöä ei tule lipputuloja ja ilman tuloja tämäkään bisnes ei kauaa pyöri.

Tilanne on sama muuallakin Euroopassa jääkiekkosarjojen suhteen. Kaikkien seurojen on uudestaan houkuteltava ns. satunnaiskatsojat ja ne paljon puhutut suuret massat takaisin halleihin sisään. Ruotsissa SHL:ssä Malmö Redhawks aloittaa yleisön houkuttelun kovalla lippukampanjalla.

Ruotsissa kaikki koronan aiheuttamat yleisörajoitukset puretaan 29.9. Seuraavana päivänä tästä, 30. syyskuuta, Malmö Redhawks saa vieraakseen Växjö Lakersin. Tähän kyseiseen otteluun Malmö käynnistää lippukampanjan, jossa lippuja otteluun saa vain 50 kruunulla – eli vain noin viidellä eurolla!

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Voisiko tällaiset kovat ja isot lippukampanjat toimia myös Suomessa? Yleisö kun tuo seurojen kassaan rahaa muutenkin kuin vain lipputuloina. Tai harvassa hallissa makkara sinappeineen ilmaiseksi käteen päätyy, puhumattakaan hanasta muovituoppiin valutetusta oluesta.