Karsinnat palaavat! Mestis-voittaja pääsee karsimaan paikasta Liigaan

Liiga Liigan finaalit 2023 Liiga-otteluita Liigaan

Liigaan palaa vuosien tauon jälkeen karsinnat, sillä keväästä 2025 lähtien Liigan viimeinen kohtaa Mestiksen voittajan karsinnoissa.

Liiga ilmoitti torstai-iltana, että karsinnat palaavat ohjelmaan keväästä 2025 lähtien. Samalla ilmoitettiin, että Liigassa voi pelata enintään 16 joukkuetta. Eli näin ollen ovi jätettiin vielä sille auki, että Kiekko-Espoo hakee vanhalla lisenssimenetelmällä sarjapaikkaa kaudeksi 2024-2025.

Sen sijaan Jokerit voi nousta vain Liigaan tiputtamalla Liigan viimeisen karsinnoissa. Ensimmäinen mahdollisuus tähän koittaa keväällä 2025. Helsinkiläisseura on aikaisemmin julkistanut, että tavoite on olla Liiga-kelpoinen kaudella 2025-2026. Helpolla Jokereiden nousu ei kuitenkaan Liigaan tapahdu, koska ensiksi pitää voittaa Mestiksen mestaruus kaudella 2024-2025 ja sen jälkeen tiputtaa karsinnoissa Liiga-seura.

Mainos:

Liiga ilmoitti myös, että mikäli joku pääsarjassa pelaava seura luopuu sarjapaikasta niin sitä ei tulla erikseen täyttämään.

Liigan varsinaisen yhtiökokouksen päätökset 12.10.2023:

  1. Keväästä 2025 alkaen ja siitä eteenpäin järjestetään vuosittain karsinnat Liigassa viimeiseksi jääneen joukkueen ja Mestiksen voittajan välillä. Mahdolliselta Liigaan nousijalta edellytetään Liigan voimassa olevien lisenssiehtojen täyttämistä. 
  2. Keväästä 2024 eteenpäin Liigan lisenssiehtoihin lisätään Liigaan nousemisen edellytykseksi Mestiksen voitto kyseisellä kaudella, Liiga-karsintojen voittamisen lisäksi. 
  3. Liigan joukkuemääräksi rajataan maksimissaan 16 kaudesta 2025–26 alkaen. 
  4. Seuran mahdollisesti luopuessa sarjapaikastaan tyhjäksi jäänyttä paikkaa ei täytetä.