Liigassa alkukausi takana – ketkä pelaajat ovat loistaneet?

Norjalla Pikkuleijonat Juraj Slafkovsky Topi Rönni Rasmus Kulmala Lukko 2-divisioonassa Jääkiekon MM-kisat Nuorilla Leijonilla Saksa Topi Rönni Sanni Hakala Praha TUTOn Tappara SM-liigapelaaja CSKA Moskovalta Jääkiekon Alex Galchenyuk nettipelit Liigalta Entinen SM-liigapelaaja Ehdoton vankeusrangaistus entinen liigapelaaja murtautui taloon Fani voittaa auton Ilmaveivimaali Eemeli Räsänen Väkivaltaa Tappara Liigassa Aron Kiviharju Janne Laakkonen Austin Watson Jääkiekon Suomi Aleksei Zhamnov Dominik Hasek Salavat Johan Motin Kärpät - Ilves Aatu Räty Juhamatti Aaltonen suomalaiset Hartwallin Jutila Markus Granlund Raimo Summanen Liigapörssi pilalle jääkiekko Liiga kolmosdivisioona New York Islanders KooKoo Ässät HIFK Dale Hawerchuk KalPa TPS NHL Markus Granlund Nigel Dawes NHL-seura Jokerit Tallinnassa IIHF Tappara Liiga mestis HPK dopingpanna CHL Lukas Radil SKA Pietari TPS Lukko Andreas Lilja nhl jääkiekko liiga khl Harri Tikkanen Aleksi Peltonen TUTO

Liigassa on kohta kymmenen kierrosta pelattuna, joten on hyvä hetki katsoa, että ketkä pelaajat ovat olleet alkukauden aikana esillä.

Liigaan saapui täksi kaudeksi kovan luokan vahvistuksia, joten kaudesta povattiin vuosikausiin mielenkiintoisinta ja kovatasoisinta. Faneja onkin hemmoteltu niin katsomon puolella kuin sen ulkopuolellakin. Nimittäin fiilistä on voinut nostatella, vaikkapa Kuka Liiga-pelaaja olet? -testillä.

Kaukalossa on nähty odotettujen pelaajien tehoja, mutta myös hieman tuntemattomien nousua tähtiloistoon. Pistepörssin kärjessä on tällä hetkellä KalPan Aapeli Räsänen, joka on tehnyt komeat tehot 5+6. Hyökkääjän takana ovat kymmenen tehopistettä tehneet Lukon Anrei Hakulinen sekä Tapparan Jori Lehterä, joka oli ennen kauden alkua yksi suurin ehdokas pistepörssin voittajaksi.

Mainos:

Joukkueiden osalta paras startti on ollut Ilveksellä, joka on piikkipaikalla. Sen sijaan HIFK:n alkukausi on ollut katastrofaalinen, sillä pisteitä on kahdeksan kierroksen jälkeen ainoastaan kahdeksan. Liigassa suurimmaksi mestarisuosikiksi nostetulla Tapparalla on ollut myös vaikeaa, sillä yhdeksän kierrosta on tuonut tilille 12 pistettä.

Parhaat puolustajat

Puolustajien osalta pistepörssin kärjessä on kaksi kovaa paluumuuttajaa, sillä HIFK:n Ilari Melart sekä Tapparan Valtteri Kemiläinen ovat tehneet alkukauteen kahdeksan tehopistettä mieheen.

Tässä peesissä ovat hieman yllättäen TPS:n Valtteri Pulli ja Jukureiden Linus Nässen, joilta löytyy seitsemän tehopistettä.

Parhaat maalivahdit

Ehdottomasti maalivahtien ykkönen on ollut alkukaudella Lukon Artjom Zagidulin, jolla on kasassa jo kolme nollapeliä. Torjuntaprosentti on yli 93, joten noilla tilastoilla Raumalla ollaan varmasti aika tyytyväisiä. Myös TPS:n riveihin siirtynyt Lassi Lehtinen on löytänyt jälleen huippuvireen, kuten myös Ilveksen Marek Langhamer. Tämä kolmikko onkin omilla luvuillaan tällä hetkellä.