Liigassa lähes identtiset päähän kohdistuneet taklaukset – vain toinen eteni kurinpitoon

TPS Linus Fröberg

Pudotuspelikevät Liigassa on kuumimmillaan ja pelit tarjoavat mahtavaa draamaa, mutta myös kurinpidon toiminta on herättänyt keskustelua.

Torstaina nähtiin kaksi lähes samanlaista päähän kohdistunutta taklausta, jotka molemmat tarkastettiin tilannehuoneen toimesta. Näistä kuitenkin vain toinen lähti lopulta kurinpidon tarkempaan syyniin.

Tampereella TPS:n ykkössentteri Linus Fröberg lähti niin sanotusti isoista ovista pihalle, kun hänen olkapäänsä osui Tapparan Olli Juolevia päähän.

Mainos:

Lahdessa Pelicansin Michal Jordanin olkapää osui HIFK:n kultakypärää Jori Lehterää päähän, mutta Jordan ei saanut tilanteesta edes rangaistusta.

Näistä kahdesta tilanteesta Fröbergin taklaus oli se, jonka kurinpito otti tarkempaan syyniinsä. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että tilanteet olivat luonteeltaan hyvin samankaltaiset – eikä kurinpidon ratkaisuun tulisi vaikuttaa se, antoiko tuomari jäähyä vai ei.

Fröberg saattaakin siis olla lauantaina sivussa, kun TPS ja Tappara kohtaavat lauantaina Turussa. Tappara johtaa sarjaa otteluvoitoin 3-2.

Toinen taklaus lähti kurinpitoon, toinen puolestaan ei: