Leijonien A-maajoukkuekausi käyntiin Venäjää vastaan – kohti Pekingiä ja kevään kotikisoja

Leijonien kentälliset joukkue U18 MM-kisat Suomen joukkue Nuoret Leijonat Leijonien joukkue Pikkuleijonat Suomi voitti MM-kultaa Leijonien Leijonat kisapassit kokoonpano Pikkuleijonien kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien MM-joukkue Suomi - Venäjä Suomen olympiajoukkue Leijonien pelipaidat olympialaisissa Suomen Leijonien joukkue Karjala-turnaus Leijonien kentälliset Nuoret Leijonat miesten Pikkuleijonat Hlinka Gretzky Cup Kanada - Suomi - Tshekki Leijonat Kazakstan - Suomi Pikkuleijonat

Suomen A-maajoukkue Leijonat avaa tänään torstaina kautensa Karjala-turnauksen avausottelulla Venäjää vastaan. Kauden aikana nähdään helmikuussa Pekingin olympialaiset ja kausi huipentuu kevään kotikisoihin.

Leijonat avaa A-maajoukkueen osalta kauden tänään Hartwall Arenalla Venäjää vastaan, kun Karjala-turnaus polkaistaan käyntiin.

Luvassa on huikea maajoukkuekausi, jonka aikana nähdään helmikuussa Pekingin olympialaiset. Suomalaisittain kausi on erityisen merkittävä, huipentuuhan kausi MM-kotikisoihin keväällä.

Mainos:

Karjala-turnauksessa Suomen joukkue koostuu Liigassa ja muualla Euroopassa pelaavista pelaajista. Leijonien joukkue on iskukykyinen ja muutama pelaaja on tyrkyllä jopa helmikuussa pelattaviin olympialaisiin. Laadukkaasta joukkueella useammalla pelaajalla on hyvät mahdollisuudet kevään kotikisoihin Tampereella ja Helsingissä.

Leijonat avaa maajoukkeukauden Venäjää vastaan

Maajoukkuekausi käynnistyy Karjala-turnauksen avausottelulla Venäjää vastaan. Suomi lähtee illan otteluun suurena ennakkosuosikkina. Venäjän joukkue Karjala-turnauksessa koostuu tuttuun tapaan pääasiassa nuorista lupaavista pelaajista.

Venäjää ei sovi kuitenkaan aliarvioida. Myös vuosi sitten Venäjän joukkue oli käytännössä maan alle 20-vuotiaiden maajoukkue. Tuolloin Leijonien ja Venäjän välinen ottelu päättyi Hartwall Arenalla Venäjän nuoren joukkueen juhliin, joka voitti ottelun lukemin 6-2. Lopulta sunnuntain jälkeen Venäjä palkittiin turnauksen voittajana.

Tänä vuonna Jukka Jalosen joukkue ei kuitenkaan varmasti tule sortumaan ainakaan vastustajan aliarvioimiseen. Maajoukkueelle suurena vuonna jokaisella ottelulla ja jokaisella vaihdolla on erityisen suuri merkitys. Pelaajilla on normaaliakin suurempi motivaatio päästä edustamaan Suomea kevään MM-kisoissa, kun tarjolla on esiintyminen suuren kotiyleisön edessä.

Suomi – Venäjä ottelu alkaa Hartwall Arenalla torstaina kello 18:30. Ottelu on katsottavissa televisiosta ilmaiseksi TV5 -kanavalta. Kaikki Karjala-turnauksen, kuten myös muut EHT-ottelut, ovat katsottavissa myös netissä maksullisen Discovery+ -palvelun kautta.