Video: Matvei Michkov mukana Venäjän U20 -joukkueessa – nähdäänkö tenavatähdeltä jälleen ilmaveivi?

Matvei Michkov

Nuorten U20 MM-kisat alkavat tapaninpäivänä Kanadassa. Venäjän joukkueesta löytyy tenavatähdeksikin tituleerattu Matvei Michkov, joka onnistui tekemään maalin ilmaveivillä Karjala-turnauksessa.

Nuorten U20 MM-kisat ovat aivan nurkan takana. Venäjän joukkueessa nähdään vasta 17 vuotta täyttänyt Matvei Michkov, jonka otteita tullaan seuraamaan turnauksessa suurennuslasin kanssa.

Michkov oli Venäjän A-maajoukkueen mukana myös Euro Hockey Tourilla, Karjala-turnauksessa. Tuolloin vasta 16-vuotias Michkov nousi suuren yleisön tietoisuuteen iskemällä Ruotsia vastaan maalin ilmaveivillä.

Mainos:

Matvei Michkov iskee ilmaveivillä kiekon Ruotsin reppuun:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Nuori Michkov kuuluu ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin. Viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Michkov loisti Venäjän joukkueessa. Hän voitti pistepörssin iskemällä seitsemässä ottelussa hurjat 16 tehopistettä. Lupaava venäläispelaaja on onnistunut tällä kaudella nappaamaan jalansijaa myös KHL:ssä. Michkov on murtautunut kivikovan Pietarin SKA:n kokoonpanoon ja 13 ottelussa on syntynyt kelvolliset viisi tehopistettä.

Michkov on seurattu pelaaja myös Pohjois-Amerikassa ja hän tulee löytymään varaustilaisuudessa kärkipäästä. Venäläishyökkääjä saa kuitenkin odottaa varaustaan vielä tovin, sillä hän on varauskelpoinen vasta kesän 2023 draftissa.