Nyt se on varmaa – NHL-pelaajat eivät osallistu Pekingin olympialaisiin

NHL-pelaajat olympialaiset jääkiekko NHL-pelaajat peking 2022

Pekingin olympialaisissa NHL-pelaajien piti tehdä paluu olympiakaukaloihin. Nyt on kuitenkin saatu varmistus sille, että NHL-pelaajat eivät tule Pekingin olympialaisiin osallistumaan.

NHL-pelaajien osallistumisesta Pekingin olympialaisiin on käyty kovaa spekulaatiota. Maanantaina tilanne alkoi näyttää kiekkofanien ja NHL-pelaajien kannalta todella heikolta, kun Teuvo Teräväinen ilmoitti YLElle annetussa haastattelussa, että tilanne näytti toivottomalta.

Nyt asiaan on saatu varmistus – NHL-pelaajat eivät ole mukana olympialaisissa Pekingissä 2022.

Mainos:

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

NHL:ssä on viime aikoina jouduttu tekemään useita ottelusiirtoja koronatartuntojen vuoksi. Tämän takia helmikuulle suunniteltu olympiatauko tullaan käyttämään mm. rästipelien pelaamiseen.

Yhtenä suurena syynä NHL:n poisvetäytymiselle olympialaisista on Kiinan tiukka koronaprotokolla. Useampi NHL-pelaaja ehti ilmoittaa jo aiemmin, ettei aio osallistua olympialaisiin koronakaranteenien pelossa. Kiinan koronaprotokollan vuoksi positiivinen koronanäyte saattaisi hyvinkin tarkoittaa jopa 3-5 viikon mittaista karanteenia maassa.

Ymmärrettävästi NHL-pelaajat ovat hyvin pettyneitä tilanteeseen ja siihen, etteivät he aiemmasta tiedosta poiketen pääsekään edustamaan maataan maailman tasokkaimmassa jääkiekkoturnauksessa. NHL-pelaajien poisjäänti on kuitenkin kova kolaus myös itse NHL:lle. NHL pyrkii sarjana kasvamaan koko ajan globaalisti ja Kiinan markkina on sille yksi tärkeä alue. Pekingin olympialaiset olisivat olleet mitä mainioin näyteikkuna NHL:lle sarjana.

Nähtäväksi jää, että millaisia joukkueita maat saavat Euroopasta koottua. Myös eurooppalaisten pelaajien motivaatio olympialaisiin osallistumiseen ja Kiinaan lähtemiseen voi olla hakusessa.