Nuoret Leijonat saamassa mieluisan joululahjan – Aatu Räty sittenkin mukaan kisoihin?

Aatu Räty

Suomen U20 maajoukkue koki kisojen alla ikävän kolauksen, kun joukkueen ykköshyökkääjäksi kaavailtu Aatu Räty joutui jättäytymään pois kisoista hänen edustamansa seurajoukkue Jukureiden koronatartuntojen vuoksi. Nyt Rätyä yritetään saada erityisluvalla mukaan kisoihin.

Nuorille Leijonille juotettiin katkeraa kalkkia U20 MM-kisojen alla, kun Aatu Rädyn osallistuminen kisoihin jäi väliin. Räty joutui jättäytymään pois kisoista hänen edustamansa seurajoukkue Jukureiden koronatartuntojen vuoksi.

Nyt näyttäisi siltä, että Suomi saattaa saada hyvinkin mieluisan joululahjan näin kisojen alla. Erinäisten lähteiden mukaan nimittäin Aatu Räty saatetaan lennättää Suomesta Kanadaan vielä kisojen alla.

Mainos:

Rädyn varaaman New York Islandersin asioihin perehtyneen Eyes on Isles -sivuston toimittaja Michel Anderson Youtubessa, että Suomen jääkiekkoliitto yrittää tehdä kaikkensa, jotta koronakaranteenin vuoksi kisoista sivuun joutunut Räty pääsisi joukkueen mukaan Kanadaan. Voit katsoa Andersonin videon alta.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Kisojen säännöissä on ilmoitettu, että joukkueiden piti saapua kisapaikalle viime viikon torstaihin mennessä. Kanadan joukkue ei näin kuitenkaan tehnyt, vaan saapui Edmontoniin vasta tänä keskiviikkona. Nyt Suomen jääkiekkoliitossa yritetään vedota tähän, jotta Räty saataisiin tuoda Suomesta Kanadaan vielä muita myöhemmin. Saapumispäivä oli Rädylle koronakaranteenin vuoksi ongelmaillinen, kuten myös Ässien puolustaja Rami Määtälle.

Mikäli Räty saadaan mukaan Nuorten Leijonien joukkueeseen, voi päävalmentaja Antti Pennanen huokaista helpotuksesta. Räty lukeutuisi koko turnauksen tähtihyökkääjiin ja olisi ilman muuta Suomen ykkössentteri. Keskushyökkääjä on ollut hyvässä lennossa Jukureissa tällä kaudella, kun 11 ottelussa on syntynyt komeat tehot 6+7=13.