Mestis päätyi radikaaliin sarjauudistukseen – ”Ei urheilullisesti optimaalisin”

Liigapörssi pilalle jääkiekko Liiga kolmosdivisioona New York Islanders KooKoo Ässät HIFK Dale Hawerchuk KalPa TPS NHL Markus Granlund Nigel Dawes NHL-seura Jokerit Tallinnassa IIHF Tappara Liiga mestis HPK dopingpanna CHL Lukas Radil SKA Pietari TPS Lukko Andreas Lilja nhl jääkiekko liiga khl Harri Tikkanen

Mestis on julkistanut sarjaohjelmansa kaudelle 2020-2021. Sarja kokee radikaalin muutoksen koronaviruksen aiheuttaman yleisen tilanteen vuoksi.

Kauden on tarkoitus alkaa 24. syyskuuta ja 14 mukana olevaa joukkuetta on jaettu 50 ottelun runkosarjassa poikkeuksellisesti kolmeen välisarjalohkoon.

Mestiksen tiedotteen mukaan ratkaisuun on päädytty matkakulujen säästämisen sekä siksi, että se mahdollistaa nopeankin reagointikyvyn koronaviruksen aiheuttamaan epävarmaan – ja mahdollisesti muuttuvaan – tilanteeseen.

– Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin otteluohjelma, mutta meille on tärkeintä varmistaa, että kaikki seurat pysyvät elinvoimaisina. Otteluohjelma mahdollistaa budjetoitua suuremmat säästötoimenpiteet ja merkittävät säästöt esimerkiksi matkakuluissa. Saamme sen avulla myös lisättyä seurojen haluamia viikonloppujen ja lähialueiden pelejä viime kauteen verrattuna, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoo.

Mestiksen otteluohjelma 2020-2021

Lue myös:

TPS teki jälleen miljoonaluokan tappiot – ”Olemme reagoineet tähän”

Jukka Jalonen oli luennoimassa NHL-valmentajille – Yle: Tällainen valmentajapesti Pohjois-Amerikassa kiinnostaa