Katso video: Mikko Rantanen iski komean osuman – maltti on valttia

Mikko Rantanen NHL-kausi

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen pääsi maalin makuun, kun Chicago Blackhawks kaatui kotikaukalossa lukemin 2-0.

Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen pääsi viime yönä iskemään joukkueensa toisen maalin, kun Chicago Blackhawks kaatui kotiyleisön edessä lukemin 2-0.

Rantasen ketjukaveri Gabriel Landeskog syötti kiekon kulmasta Rantaselle, joka malttoi viimeiseen asti kokeneen Marc-Andre Fleuryn edessä ja lopulta nosti kiekon taitavasti maalin kattoon. Voit katsoa videon tilanteesta alta.

Mainos:
https://twitter.com/VSportSuomi/status/1485852359037177858

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Mikko Rantanen on iskenyt tällä kaudella komeat 49 (22+27) tehopistettä. Näillä lukemilla irtoaa pistepörssin seitsemäs sija. Colorado Avalanchen sisäisessä pistepörssissä Rantanen on toisena ja suomalaisista Avalanchen tähtihyökkääjä on kerännyt pisteitä eniten tällä kaudella. Avalanchen pelaajista vain Nazem Kadri on ollut Rantasta tehokkaampi. Loistokautta pelaava Kadri on iskenyt tehot 16+36=52.

Rantasella oli jo toinen jalka koneessa kohti Pekingin olympialaisia, sillä Rantanen oli yksi kolmesta Leijonien alkuperäiseen kisajoukkueeseen valituista pelaajista. Hänen lisäkseen joukkueeseen valittiin Sebastian Aho ja Aleksander Barkov. NHL päätti kuitenkin vetäytyä olympialaisista, joten NHL:n tähtipelaajia ei nähdä tänäkään vuonna olympialaisissa.

Suomen joukkue Pekingiin on kuitenkin NHL-pelaajien puuttumisesta huolimatta iskukykyinen. Suurimpia kärsijöitä ovat luonnollisesti Pohjois-Amerikan maat USA ja Kanada, jotka joutuvat tulemaan toimeen käytännössä Euroopassa pelaavilla pelaajillaan, joita on Euroopan maita vähemmän. Lähtökohtaisesti ainoat Pohjois-Amerikasta tulevat pelaajat tulevat yliopistosarjoista.