IL: Mikko Rantanen paljastaa – näin NHL-joukkueet harjoittelevat tällä hetkellä

Mikko Rantanen NHL-kausi

Takaisin Pohjois-Amerikkaan palannut Mikko Rantanen on mukana Colorado Avalanchen treeneissä, jotka ovat kuitenkin kaukana normaalisti tällä hetkellä.

Rantanen palasi usean muun suomalaispelaajan tapaan viime viikolla takaisin Pohjois-Amerikkaan, jossa NHL-kausi pyritään viemään jollain aikataululla läpi. Se on varmaa, että edessä on 24 joukkueen pudotuspelit, mutta oikeastaan kaikki muu on vielä hämärän peitossa.

– En ole asiantuntija tässä. Päättäjät varmaan miettivät juuri tällä hetkellä päänsä puhki tätä asiaa. Ei kai kukaan halua riskiä ottaa. Onneksi minun ei tarvitse päättää, Rantanen kommentoi kauden jatkumista IL:lle.

Mainos:

NHL-joukkueet ovat saaneet luvan aloittaa harjoittelemisen pienryhmissä. Touhu on kuitenkin tarkasti säädeltyä.

– Tällä hetkellä menemme pienryhmissä. Maksimissaan 12 pelaajaa on jäällä per ryhmä. Meillä on nyt kaksi eri harjoitusryhmää, loppuviikolla niitä on kolme, kun tulee hiukan lisää äijiä paikalle. Kuntosalilla ryhmät jaetaan vielä kahteen osaan, eli kuusi pelaajaa saa olla samassa osassa salia ja toiset kuusi harjoittelevat salin toisessa osassa, Rantanen kuvailee olosuhteita Iltalehdelle.

– Salitreeni on kello 8, ja jäälle menemme kymmeneltä. Emme saa olla hallilla missään kontaktissa toisen ryhmän pelaajien kanssa. Tämä siksi, että jos tulee koronavirustartunta, niin tartuntaryhmä saadaan helpommin rajattua, Mikko Rantanen jatkaa Iltalehdelle.