MM 2020 – Esittelyssä Hallenstadion

Hallenstadion sijaitsee Sveitsin Zürichissa ja siellä pelataan kaikki B-lohkon ottelut. Jäähallilla on erittäin pitkät perinteet ja sen on suunnitellut arvostettu arkkitehti.

Hallenstadion sijaitsee Oerlikonin kaupunginosassa ja se on ollut käytössä jo vuodesta 1939. Hallille on tehty sen elinkaaren aikana mittavia remontteja ja viimeinen näistä valmistui vuonna 2005. Kyseessä on monitoimihalli, joten se on myös varsin monikäyttöinen erilaisissa tapahtumissa.

Hallissa on järjestetty hyvin laajalla skaalalla erilaisia tapahtumia, kuten jääkiekko -ja tennisotteluita. Hallenstadionilla on nähty myös nyrkkeilyä, sekä monia eri yhtyeitä ja artisteja. Näistä esimerkkinä saksalainen Rammstein ja suomalaisen Samu Haberin Sunrise Avenue. Myös legendaarinen rastapää Bob Marley ehti vierailemaan Hallenstadionilla vuonna 1980.

Mainos:

Hallenstadion on toiminut MM-jääkiekon pelipaikkana jo reilu parikymmentä vuotta sitten. Silloin se toimi kisojen päänäyttämönä ja siellä pelattiin mm. MM-finaali, jonka Ruotsi onnistui viemään Suomea vastaan 1-0.

Stadionilla on pelattu myös käsipallon EM-kisojen karsintoja vuonna 2006 ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämä Victoria Cup vuonna 2009.

Hallenstadion pähkinänkuoressa

  • Kapasiteetti: 13000
  • Pääasiallinen käyttäjä: ZSC Lions
  • Avattu: 18.07.1939 – Remontoitu 2005
  • Arkkitehti: Bruno Giacometti
  • Sijainti: Zürich, Sveitsi

Lue myös: Jääkiekon MM-kisat 2020 – Otteluohjelma