Paluu kultahetkiin – Leijonien upea maailmanmestaruus vuodelta 2019

IIHF Jääkiekon MM-kisat Harri Pesonen jaakiekon Kevin Lankinen Leijonien Jani Hakanpää harri pesosen juhani tyrväinen

Leijonien vuoden 2019 maailmanmestaruus piirtyy suomalaiseen kiekkohistoriaan, sillä joukkueella ei pitänyt olla mitään mahdollisuuksia mestaruuteen.

Leijonat sai osakseen isoa arvostelua ennen MM-kisojen alkua, kun joukkue leimattiin lähes tulkoon surkeaksi ja mahdollisuudet menestykseen olemattomiksi. Toisin kuitenkin kävi, kun yhtenäinen ja ennakkoluuloton nippu laittoi kerta toisensa jälkeen vastustajat nurin.

Alkulohkovaihe jätti vielä parantamisen varaa, mutta se osoitti sen, että kaikki mahdollisuudet hyvään sijoitukseen on olemassa. Viimeistään puolivälierissä tullut Ruotsi-voitto avasi portit unelmakisoihin.

Mainos:

Välierissä esitys oli vielä astetta vakuuttavampi, kun Suomi kaatoi nimivahvan ja supertähtiä pursunneen Venäjän numeroin 1-0.

MM-finaalin aika

Suomi kohtasi finaalissa Kanadan, joka oli materiaaliltaan selvästi kovempi joukkue. Kanadalaiset eivät myöskään tulleet takki auki peliin, sillä jokainen oli nähnyt suomalaispelaajien venymisen aikaisemmin otteluissa. Edessä olikin kahden kovan joukkueen taisto, jota yli puolet suomalaisista seurasi kotikatsomoissa.

Suomi joutui finaalissa takaa-ajoasemaan, kun Shea Theodore vei Kanadan 1-0-johtoon avauserässä. Tämän jälkeen käynnistyi kuitenkin yhden miehen show, jonka koko Suomi muistaa.

Sensaatiomaiset MM-kisat pelannut kapteeni Marko Anttila astui esiin ja iski tärkeän 1-1-osuman. Päätöserän alussa Mörkö-Marko osui toistamiseen ja lukemat olivat Suomen hyväksi 2-1. Ottelun lopullinen sinetti saatiin reilut neljä minuuttia ennen loppua, kun Harri Pesonen vei Suomen 3-1-johtoon. Nämä jäivät lopulta myös ottelun loppunumeroiksi ja Suomen kiekkohistorian kolmas maailmanmestaruus oli tosi asia.

Suomi puolustaa maailmanmestaruutta Sveitsissä toukokuussa pelattavissa MM-kisoissa. Jääkiekon MM 2020 otteluohjelma on julkaistu.

Leijonien MM-kulta vuoden 2019 MM-kisoissa