MM-kisoissa tehtiin uusi yleisöennätys – ottelukohtainen keskiarvo nousi lähes 12 500 katsojaan

David Pastrnak Tshekki (yleisöennätys)

MM-kisojen järjestäjät voivat huoletta taputella itseään selkään, sillä turnauksessa tehtiin uusi yleisöennätys.

MM-kisat saatiin pakettiin myöhään sunnuntai-iltana, kun Tshekki juhli pitkästä aikaa maailmanmestaruutta. Tshekki voitti kotiyleisönsä edessä maailmanmestaruuden, kun Sveitsi kaatui finaalissa numeroin 2-0. Mestaruus oli maan ensimmäinen sitten vuoden 2010 kisojen.

MM-kisojen järjestelyjä sekä tunnelmaa kehuttiin kuorossa läpi turnauksen, eikä syyttä. Luonnollisesti tämä heijastui myös lippukassaan, sillä Ostravassa ja Prahassa järjestetty turnaus oli jättimenestys. Turnauksessa tehtiin MM-kisojen uusi yleisöennätys, nimittäin ottelut vetivät katsomoihin yhteensä 797 727 katsojaa. Kun turnauksessa pelataan 64 ottelua, tarkoittaa tämä sitä, että ottelukohtainen yleisökeskiarvo oli aivan posketon 12 464 katsojaa.

Aiempi MM-kisojen yleisöennätys oli 741 690 katsojaa. Tämäkin luku saatiin aikaan edellisissä Tshekin kisoissa, eli vuonna 2015.