Nyt oli kylmää kyytiä – Kanada kaatoi Naisleijonat 11-1!

Naisleijonat

Suomi kohtasi olympialaisissa naisten jääkiekossa toisessa ottelussaan Kanadan. Kyyti oli ennakkosuosikin käsittelyssä kylmää ja Naisleijonat jäikin Kanadan jalkoihin tylyin lukemin.

Naisleijonien osalta olympiaturnaus alkoi ottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Toiseksi ennakkosuosikiksi turnauksessa lukeutuva USA kaatoi Suomen lukemin 5-2. Pelillisesti tuossa ottelussa Suomella ei ollut juurikaan jakoja.

Toisessa ottelussa Naisleijonat sai vastaansa heti toisen, ehkä sen suuremman, ennakkosuosikin. Vastaan lauantaiaamun ottelussa asettui siis Kanada.

Ensimmäinen erä oli lukemien valossa tasainen, vaikka Kanada ottelutapahtumia hallitsikin. Ennakkosuosikki Kanada paineli 2-0 -johtoon, mutta Minnamari Tuominen toi Suomen kuitenkin yhden maalin päähän osumallaan. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Kanadan johtaessa lukemin 2-1.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Jos Naisleijonat oli jotenkin pysynyt Kanadan kyydissä ensimmäisessä erässä, niin toisesta erästä alkaen kaukalossa oli vain yksi joukkue. Toisessa erässä Kanada takoi hurjat viisi maalia taululle ja lukemat toiselle erätauolle lähdettäessä olivat suomalaisten kannalta murheelliset 7-1. Toisen erän laukaukset maalia kohti menivät Kanadalle 18-6.

Kolmannessa erässä Meeri Räisänen antoi maalilla tilaa Anni Keisalalle. Myöskään Naisleijonien ykkösvahdilla ei helppoa ollut ja selän taakse meni neljä laukausta. Kolmannessa erässä Suomen peli-ilme oli kuitenkin jo parempi ja laukaukset menivätkin Suomelle 15-13. Tämä oli kuitenkin hyvin laiha lohtu, sillä ottelun jälkeen tulostaululle jäivät murheelliset lukemat 11-1.

Suomi jatkaa urakkaansa olympialaisissa maanantaina, kun vastaan luistelee Sveitsi. Sveitsin turnaus on alkanut Naisleijonien tapaan kahdella tappiolla.