Naisleijonien MM-turnaus jatkui mollivoittoisena – nyt tuli turpaan Kanadalta

Kanada Suomi Naisleijonien MM-kisat

Naisleijonien MM-turnaus on saanut mollivoittoisen alun, sillä torstaina Suomi kärsi jo toisen perättäisen tappionsa Kanadan käsittelyssä.

Avausottelunsa Suomi oli hävinnyt varsin nöyryyttävällä tavalla Tshekille lukemin 0-4. Torstaina Kanadaa vastaan kentällä nähtiin kuitenkin sisuuntunut leijonalauma, sillä loppunumerot turnauksen ehdottomiin mestarisuosikkeihin kuuluvaa Kanadaa vastaan kirjattiin vain 1-4.

Ottelu oli jopa yllättävän tasaväkinen. Kanada siirtyi 1–0-johtoon ajassa 9.15 Brianne Jennerin iskettyä reboundin sisään. Illan toista osumaa saatiin odottaa toiseen erään saakka, kunnes Emma Maltais laukoi vaahteralehtipaidat kahden maalin karkumatkalle.

Tämän jälkeen Michelle Karvinen tarjoili Petra Niemiselle loistopaikan ja lukemat muuttuivat 2-1:een.

Erän lopulla Julia Gosling onnistui kuitenkin maalinteossa, joten jälkimmäiselle tauolle lähdettiin lukemissa 3-1.

Päätöserän ainokaisesta vastasi Ella Shelton, joten loppulukemat kirjattiin muotoon 4-1. Ottelun tasaisuudesta kertoo se, että molemmille maalivahdeille merkittiin 32 torjuntaa.

Naisleijonat jatkaa turnaustaan lauantaina, eikä vastus ainakaan helpotu, sillä vastaan asettuu USA.