NHL-kausi jatkuu – ratkaisua haettiin toistamiseen jatkoerästä

NHL-kausi

NHL-kausi vuosimallia 2019-20 saa jatkoa, kun Dallas Stars pystyi voittamaan viidennessä, Tampa Baylle katkolla olleessa, ottelun jatkoerien jälkeen.

Tällä kaudella toistaiseksi jokaisessa finaaliottelussa maalihanat oli avattu ensimmäisen erän aikana. Sama nähtiin viime yönä pelatussa ottelussa, kun Dallas iski ensimmäisen osuman taululle ensimmäisen erän loppupuolella.

Dallasin avausosumasta vastasi Corey Perry, joka nousi ottelussa lopulta suureen rooliin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Starsin johtaessa lukemin 1-0.

Tampa Bay tasoitti ottelun toisessa erässä, kun Ondrej Palat iski kiekon verkkoon toisen erän alkupuolella. Tämän enempää ei maaleja ensimmäisen 40 minuutin aikana nähty, vaan kolmanteen erään siirryttiin tasalukemista 1-1.

Kolmannessa erässä kuskin paikalle siirtyi Tampa. Mikhail Sergachev vei kotijoukkueena ottelussa olleen Tampa Bayn johtoon lukemin 2-1, kun kolmatta erää oli takana vain vajaa neljä minuuttia. Noin 16 minuuttia ennen loppusummeria Tampa oli siis vielä kiinni Stanley Cupin voitossa.

Mutta Dallas nousi tasoihin. Joe Pavelski löi kiekon maalin edustalta reppuun ja muutti taululle lukemiksi 2-2. Miro Heiskaselle merkittiin tähän Pavelskin maaliin syöttöpiste Heiskasen lauottua kiekko viivasta maalille.

Näissä lukemissa siirryttiin jatkoeriin, joita ehdittiin aloittaa tällä kertaa kaksi. Ensimmäinen jatkoerä oli siis maaliton, kunnes toisessa jatkoerässä Corey Perry siirsi kiekon maalin edestä Tampa Bayn verkkoon ja Stars pääsi tuulettamaan voittoa.

Perryn lisäksi Starsin ehdottomien ratkaisupelaajien joukkoon on nostettava myös maalivahti Anton Khudobin, joka pysäytti kiekkoja ottelun aikana 39 kertaa. Venäläisvahti, joka on ollut esillä myös keskusteltaessa pudotuspelien MVP:stä, piti joukkuettaan pystyssä etenkin toisessa erässä Lightningin painaessa toden teolla päälle.

Seuraava finaaliottelu pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa. NHL-kausi ja mestaruus on toistamiseen katkolla Tampa Baylle, mutta toisaalta vain yhden Starsin otteluvoiton päässä legendaarisesta Game 7:stä. Mikä upea kruunu tälle poikkeukselliselle NHL-kaudelle vielä saadaankaan.

NHL-kausi ei päättynytkään! Katso Lightningin ja Starsin välisen viidennen Stanley Cup -finaaliottelun huippuhetket:

Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen Sportsnetin Youtubesta.