Conn Smythe Trophy 2020 – ken on heistä arvokkain?

Conn Smythe Trophy

Conn Smythe Trophy saatetaan jakaa jo ensi yönä, mikäli Tampa Bay Lightning voittaa viidennessä finaaliottelussa Dallas Starsin.

NHL-kausi 2019-20 on katkolla ensi yönä, kun Tampa Bay Lightning nappasi viime yönä voiton Dallas Starsista, jonka myötä se nappasi kolmannen kiinnityksen kannuun.

Se on tässä vaiheessa jo päivänselvää, että Conn Smythe Trophyn voittaja löytyy joko Dallasin tai Tampa Bayn kokoonpanosta. Löytyykö Starsista yhtään varteenotettavaa kandidaattia voittamaan tuo pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinto, mikäli Lightning mestaruuden ensi yönä nappaa?

Mainos:

NHl-historiassa vain viisi kertaa Conn Smythe Trophyn on voittanut pelaaja, joka ei ole voittanut samoissa pudotuspeleissä Stanley Cupia. Heistä viimeisin on vuonna 2003 Conn Smythen voittanut Jean-Sébastien Giguère. Maalivahti johdatti Anaheim Mighty Ducksin finaaleihin, jossa se hävisi New Jersey Devilsille seitsemännessä ottelussa.

Todennäköisin voittaja Dallasin paidasta pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi on luultavasti maalivahti Anton Khudobin. Venäläismaalivahti on kuitenkin päästänyt nyt kahteen edelliseen finaaliotteluun yhteensä kymmenen maalia selkänsä taakse, joten ainakaan edellisissä otteluissa ei ole Khudobin juurikaan apuja tarjonnut voittojen jahtaamisessa.

Toinen järkevä vaihtoehto Starsin paidasta Conn Smythen voittoon olisi suomalaispuolustaja Miro Heiskanen. Heiskanenkin on kuitenkin finaaleissa osoittautunut kuuluvansa tavallisten kuolevaisten joukkoon, eikä ole pystynyt olemaan aivan samanlaisessa lennossa kuin aiemmin.

Heiskanen johtaa pudotuspelien osalta puolustajien pistepörssiä ja kaikkien pelaajien osalta suomalaispuolustaja on tilastossa sijalla neljä. Tehot 6+19=25 ovat toki kovaa valuuttaa pudotuspeleissä puolustajalta. Esa Tikkanen kuitenkin linjasi ennen finaaleita, että Heiskasen pitäisi pamauttaa 30 pistettä pudotuspeleissä rikki ja sen lisäksi voittaa vielä Stanley Cup.

Kamppailussa Norris Trophysta (NHL:n paras puolustaja) Heiskanen jäi kauas kärjestä. Palkinnon voitto meni ansaitusti Roman Josille, mutta huumoria etenkin sosiaalisessa mediassa aiheutti äänestystulokset muun muassa Heiskasen osalta. Starsin suomalaistähti keräsi nimittäin saman verran ääniä äänestyksessä kuin Tony DeAngelo.

 

Todennäköisin voittaja löytyy Lightnin-paidasta

Todennäköisin voittaja Conn Smythe Trophyyn tällä hetkellä löytyy kuitenkin Tampa Bay Lightningin paidasta – riippumatta siitä, kumpaan suuntaan Stanley Cup lopulta matkaakaan.

Brayden Point on pelannut loistavat pudotuspelit. Tehot 13+17=30 iskenyt kanadalaishyökkääjä on pudotuspelien pistepörssissä toisena, ennen joukkuekaveriaan Nikita Kucherovia. Venäläishyökkääjä johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoin 7+25=32.

Kolmas mahdollinen kandidaatti Tampasta Conn Smythen voittoon on ruotsalaispuolustaja Victor Hedman, joka on toiminut Lightningin puolustuksen liiderinä läpi pudotuspelien ja iskenyt siinä sivussa taululle tehot 10+11=21.

Paljon saa tapahtua, että Conn Smythe Trophy menee tämän Tampan kivikovan kolmikon ulkopuolelle.