NHL-kausi katkolla ensi yönä – Tampa Bay nappasi kolmannen voiton finaaleissa

NHL-kausi

NHL-kausi voi tulla päätökseensä ensi yönä, kun Stanley Cupin finaalit ovat katkolla Tampa Bay Lightningille. Otteluvoitot ovat tällä hetkellä Tampalle 3-1.

Neljäs finaaliottelu oli tasainen. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella finaaleissa edettiin hakemaan ratkaisua aina jatkoajalta saakka.

Jälleen kerran maalihanat aukaistiin ensimmäisessä erässä, erän ensimmäisen puolikkaan aikana. Maalinteossa onnistui ensimmäisenä Starsilta John Klingberg. Stars lisäsi johtoaan Joe Pavelskin iskettyä kiekko Tampan reppuun noin 1,5 minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua.

Ensimmäisen erän maalit eivät kuitenkaan olleet vielä tässä. Brayden Point iski kavennusmaalin noin minuutti Pavelskin osuman jälkeen. Lukemista 2-1 lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

Maali-iloittelu jatkui toisessa erässä, tällä kertaa maalit merkittiin lukemin 2-1 vierasjoukkueen asemassa olleelle Tampalle. Kolmas erä alkoi siis tasalukemista 3-3.

Tasalukemiin päätettii myös ottelun kolmas erä, kun Alex Killorn vei ensin Tampan johtoon lukemin 4-3 ja hetkeä myöhemmin Pavelski toi Starsin tasoihin illan toisella osumallaan.

Ensimmäistä jatkoerää ehdittiin pelata vain noin viisi minuuttia, kun Jamie Benn komennettiin jäähyaitioon tilanteessa, joka aiheutti paljon kommentointia etenkin sosiaalisessa mediassa. Jokainen tehkööt oman tulkintansa tilanteesta, oliko rangaistukselle syytä vai ei.

Yhtä kaikki, Tampa pääsi jauhamaan jatkoerässä ylivoimaa, jonka aikana se ratkaisi neljännen finaaliottelun itselleen. Kevin Shattenkirk laukoi kiekon tarkasti takatolpan juureen ja Lightning pääsi tuulettamaan otteluvoittoa.

Suomalaispelaajista ottelussa itsensä tilastoihin merkkautti Miro Heiskanen syötettyään yhden maalin.

NHL-kausi on täten katkolla jo ensi yönä, kun viides finaaliottelu käynnistyy kolmelta Suomen aikaa.

Lightningin ja Starsin välisen neljännen Stanley Cup -finaaliottelun huippuhetket:

Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen Sportsnetin Youtubesta.