Ennätysmäärä eurooppalaisia NHL-draftin avauskierroksella! Katso, miten varaukset jakautuivat kansalaisuuksittain

NHL:n varaustilaisuus 2022 Slovakia

NHL:n varaustilaisuus 2022 alkoi torstain ja perjantain välisenä Suomen aikaa ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäinen kierros oli eurooppalaisten pelaajien juhlaa, sillä tänä vuonna Eurooppa voitti Pohjois-Amerikan ensimmäisen kierroksen varausmäärissä.

NHL:n varaustilaisuus 2022 alkoi eurooppalaisittain historiallisella tavalla. Slovakia sai kiekkohistoriansa ensimmäisen ykkösvarauksen, kun ensimmäisenä varannut Montreal Canadiens huusi lavalle Juraj Slafkovskyn. Myös toisena varattiin slovakialainen lupaus, kun New Jersey Devils varasi Simon Nemecin.

Kokonaisuudessaan draftin ensimmäinen kierros oli eurooppalaisten juhlaa. Ensimmäisellä kierroksella NHL:ään varattiin peräti 17 pelaajaa Euroopasta, joka on uusi ennätys. Aiempi ennätys oli vuodelta 2000, jolloin varauksensa ensimmäisellä kierroksella sai 16 eurooppalaista pelaajaa.

Mainos:

Eniten Euroopan maista varauksia sai Ruotsi. Ruotsalaisia pelaajia avauskierroksella varattiin viisi kappaletta. Venäjältä ja Slovakiasta lähtöisin olevia pelaajia varattiin kolme. Tshekki ja Suomi saivat kaksi uutta avauskierroksen varausta, Itävallasta ja Sveitsistä varattiin yhdet pelaajat.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.