Yhdysvallat kaatoi Suomen – Nuorten Leijonien vastustaja puolivälierään joko Ruotsi tai Kanada

Nuoret Leijonat lohkokakkonen

Nuoret Leijonat kärsi tappion Yhdysvaltoja vastaan alkulohkon viimeisessä ottelussa. Tämän tappion myötä Suomi jäi lohkossa toiseksi ja kohtaa puolivälierässä lohko A:ssa kolmanneksi sijoittuvan joukkueen.

Nuorten Leijonien alkulohko U20 MM-kisoissa päättyi tappioon, kun Yhdysvallat onnistui nappaamaan täyden pistepotin Suomelta.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi Yhdysvaltojen komennossa ja USA sai ansaitusti tehdä ottelun avausmaalin. Suomelta kuitenkin Joakim Kemell venytti maaliverkkoa huikealla laukauksellaan ylivoimalla.

Toinen erä oli Yhdysvaltojen hallintaa. USA iski taululle erän kolmen ensimmäistä maalia ja siirtyi jo 4-1 -johtoon. Maalivahdiksi otteluun valittu Aku Koskenvuo oli hieman epävarma ja päästi selkänsä taakse kiekkoja, jotka olisivat olleet torjuttavissa.

Nuoret Leijonat tuli kuitenkin kahden maalin päähän nopeasti USA:n neljännen maalin jälkeen. Ilman vartiointia maalin edustalle jäänyt Lenni Hämeenaho pääsi lapioimaan kiekon Yhdysvaltojen maaliin vapaasti. Toisessa erässä ei osumia enää nähty vaan erätaukoa lähdettiin viettämään tilanteen ollessa 4-2 USA:lle.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Myös kolmannessa erässä maalinteon aloitti Yhdysvallat. Logan Cooley pääsi viimeistelemään joukkueensa viidennen osuman noin neljän minuutin pelin jälkeen. USA iski vielä kertaalleen, kun Lane Hutson iski komean kuvion päätteeksi kiekon ohi Koskenvuon. Lisää osumia ei kolmannessa erässä enää nähty vaan Yhdysvallat kaatoi Suomen lukemin 6-2.

Nuoret Leijonat lohkon toinen – puolivälierässä vastaan Kanada tai Ruotsi

Kisapäivän viimeisessä ottelussa toisensa kohtaavat isäntämaa Kanada ja Ruotsi. Ottelussa Ruotsi pelaa lohkovoitosta ja Kanada noususta lohkon toiseksi. Mikäli Kanada kaataa Ruotsin varsinaisella peliajalla, se nousee lohkon toiseksi ja Ruotsi putoaa kolmanneksi. Mikäli näin käy, kohtaa Suomi puolivälierässä Ruotsin. Mikäli taas Ruotsi saa pisteenkin Kanadalta, on Nuorten Leijonien vastustaja puolivälierässä turnauksen isäntämaa Kanada.