Nuoret Leijonat kaatoi Slovakian maalijuhlissa – alkulohko huipentuu maanantain ja tiistain välisenä yönä Kanadaa vastaan

Nuorten MM-kisojen pistepörssi Nuoret Leijonat Aatu Räty

Nuoret Leijonat laittoi murskajaiset pystyyn Slovakian kustannuksella sunnuntai-iltana. Suomen osalta alkulohko huipentuu maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Nuoret Leijonat ei jättänyt selittelyille sijaa ottelussa Slovakiaa vastaan. Suomi kaatoi altavastaajana otteluun lähteneen Slovakian suorastaan murskalukemin.

Ottelun maalitehtailu alkoi vain 35 sekunnin pelin kohdalla, kun Kasper Simontaival vei Suomen 1-0 -johtoon. Syötön maaliin tarjoili Roni Hirvonen.

Slovakia tuli kuitenkin nopeasti tasoihin Peter Repcikin iskemällä maalilla. Suomi sai mainion muistutuksen siitä, että Slovakia on yllätysvalmis joukkue.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kolmaskin osuma, kun Joel Määttä vei Suomen uudestaan johtoon ylivoimamaalilla. Nuorten Leijonien ylivoimapeli on toiminut turnauksessa mainiosti.

Toinen erä alkoi Nuorten Leijonien ylivoimalla Adam Sykoran ensimmäisen erän lopun ulosajon myötä. Roni Hirvonen sai nimensä maalintekijätilastoon iskien kiekon ylivoimalla maaliin.

Servac Petrovsky toi Slovakian toisessa erässä jälleen maalin päähän, mutta tämän jälkeen juhli Nuoret Leijonat. Joel Määttä iski illan toisensa, Aatu Räty ja Oliver Kapanen onnistuivat kumpainenkin kertaalleen. Kapasen osumaan upean esityön tarjoili Ruben Rafkin.

Kolmannessa erässä maalijuhlat jatkuivat. Kalle Väisänen iski Nuorten Leijonien seitsemännen maalin. Väisäselle itselleen osuma oli turnauksen ensimmäinen.

Seuraavaksi oli Slovakian vuoro onnistua, kun Libor Nemec sai kiekon ohi Juha Jatkolan. Tämän jälkeen Suomi näytti jälleen sen, että ylivoimapeli toimii, kun Kasper Simontaival pääsi iskemään illan toisen osumansa. Osuma oli Suomen neljäs ylivoimamaali sunnuntai-itana.

Suomi pääsi iskemään viidennenkin ylivoimamaalin samaan otteluun, kun puolustaja Kasper Puutio laittoi ranteet lukkoon ja iski kiekon ylähyllylle.

Puution osuma jäi lopulta ottelun viimeiseksi ja näin ollen Suomi nappasi täydet pisteet tyylipuhtaalla 9-3 -voitolla. Suomi nousee voiton myötä kahdeksaan pisteeseen ja varmistaa paikkansa lohkossa kahden parhaan joukossa.

Nuoret Leijonat huipentaa alkulohkon Kanada -otteluun

Nuorten Leijonien alkulohkovaihe huipentuu maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa kello 01:00 alkaen. Isäntämaa Kanada on puhtaalla pelillä yhdeksässä pisteessä, Suomella pisteitä plakkarissa on kahdeksan. Ottelussa ratkaistaan lohko A:n voittaja, ottelun voittaja pääsee lohkon voittajana pudotuspeleihin.