Nuoret Leijonat eteni mitalipeleihin – välierässä todennäköisin vastustaja on Kanada

Nuorten Leijonien Nuoret Leijonat Suomi - Slovakia

Nuoret Leijonat onnistui kaatamaan Saksan puolivälierässä, vaikka Suomi ei ottelussa parhaimmillaan ollutkaan. Todennäköisin vastustaja välierään on Kanada.

Suomen ja Saksan välinen kamppailu alkoi Suomen kannalta mainiosti. Nuorten Leijonien joukkue karkasi jo ensimmäisessä erässä 3-1 -johtoon, kun Kasper Simontaival, Roni Hirvonen ja Roby Järventie onnistuivat maalinteossa. Saksan ainokaisesta vastasi Bennet Rossmy.

Toinen erä oli kuitenkin täysin Saksan. Suomi ei tuntunut saavan konettaan käyntiin lainkaan, vaikka Nuoret Leijonat pääsi kokeilemaan kertaalleen ylivoimallakin, joka on toiminut ainakin tilastojen valossa loistavasti läpi turnauksen.

Saksa sen sijaan ainoalla ylivoimallaan onnistui. Brad Lambert istui jäähyllä hyökkäyspään turhasta rikkeestä ja Bennet Rossmy toi Saksan maalin päähän upealla osumalla. Toisessa erässä Saksa oli lähempänä tasoitusmaalia, kuin Suomi neljättä osumaansa.

Jotain toisesta erästä kertoo se, että Suomi sai koko erän aikana vain kaksi laukausta Saksan maalia kohti. Saksa sen sijaan tulitti Leevi Meriläisen vartioimaa suomalaismaalia kohti kiekkoa yhdeksän kertaa.

Kolmannessa erässä Saksan Yannick Proske hölmöili itsensä jäähylle hyökkäyspään jäähyllä. Roby Järventie iski illan toisella osumallaan Suomen kahden maalin karkumatkalle ja Nuorten Leijonien joukkue sai taas hieman tilaa hengittää.

Noin neljä minuuttia ennen loppua Joel Määttä onnistui ylivoimalla maalinteossa iskien viimeisen naulan arkkuun. Suomen ottelun hahmo Roby Järventie merkkautti syöttöpisteen osumaan ja viimeisteli täten ottelussa komeat tehot 2+2=4. Loppulukemiksi taululle jäivät 5-2 ja Suomi eteni välieriin.

Nuoret Leijonat mitalipeleihin – todennäköisin vastustaja seuraavaan otteluun Kanada

Suomi oli ensimmäinen joukkue, joka selvitti tiensä välieriin ja mitalipeleihin Nuorten MM-kisoissa. Mikäli tulevissa puolivälierissä ei nähdä yllätyksiä ja välieriin etenevät Ruotsi, Kanada sekä USA, saa Suomi vastaansa välierässä Kanadan.