Nuoret Leijonat MM-finaaliin! Finaalissa vastaan asettuu Suomelle tuttu vastustaja

Suomi - Ruotsi Nuoret Leijonat

Nuoret Leijonat kaatoi välieräottelussa Ruotsin Kasper Puution maalilla lukemin 1-0 ja eteni MM-finaaliin. Finaalissa vastaan asettuu Suomelle tuttu finaalivastustaja, kun vastassa on Kanada.

Suomi ja Ruotsi kohtasivat toisensa Nuorten MM-kisojen toisessa välieräottelussa. Ensimmäisessä välierässä Kanada kaatoi Tshekin ja eteni isäntämaan elkein finaaliin.

Suomen ja Ruotsin välisestä kohtaamisesta tuli todella tasainen. Tasalukemiin 0-0 päättynyt ensimmäinen erä näytti, että tässä välierässä pienetkin virheet voivat nousta merkittäviksi ja pienet marginaalit ratkaisevat voittajan.

Toisessa erässä aukesivat maalihanat. Suomi pelasi ylivoimaa ja kiekko pelattiin Kasper Puutiolle. Puutio otti kiekon haltuun, purjehti ohi ruotsalaispuolustuksen ja laittoi kiekon sisään siirtäen Suomen 1-0 -johtoon.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Toisen erän lopulla Suomi jäähyili, kun Eetu Liukas ja Joel Määttä ottivat kumpainenkin jäähyt vain 26 sekunnin sisällä toisistaan. Ruotsi pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimaa, mutta maalinteko ei kuitenkaan onnistunut.

Kolmannessa erässä Nuoret Leijonat puolusti loistavasti, eikä Ruotsi oikein päässyt todellisille tekopaikoille. Ruotsi ei tasoitusmaalia onnistunut tekemään, vaan Juha Jatkola pelasi nollapelin ja Suomi eteni finaaliin lukemin 1-0.

Nuoret Leijonat finaaliin – vastassa Kanada

Suomi kohtaa finaalissa siis Kanadan. Suomi ja Kanada kohtasivat toisensa myös MM-kisojen finaalissa 2022, jolloin Suomi voitti MM-kultaa. Miesten tasolla joukkueet ovat kohdanneet finaalissa viime aikoina myös vuosina 2021 sekä 2019, joten Suomi – Kanada on kiekkomaailmalle hyvinkin tuttu MM-finaali.

MM-finaali Kanada – Suomi alkaa Suomen aikaa kello 03:00 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.