Nuoret Leijonat pronssiotteluun – USA vahvempi välierässä

tribuuttivideo Nuorten Leijonien pelit ilmaiseksi Pikkuleijonat Jere Innala Suomen kentällliset Suomen MM-joukkue 2021 Kanada - Suomi Nuoret Leijonat Suomi U20 Nuorten MM-kisat

Nuoret Leijonat ja USA pelasivat Nuorten U20 MM-kisoissa välierässä vastakkain aikaisiin tiistaiaamuna Suomen aikaa. USA oli lopulta vahvempi ja paineli finaaliin Kanadaa vastaan, Suomi pelaa pronssiottelussa Venäjän kanssa.

Ottelu alkoi Suomen kannalta heikosti. USA siirtyi Alex Turcotten maalilla 1-0 -johtoon. Seuraavassa vaihdossa USA kuitenkin otti jäähyn, jonka seurauksena tulleella ylivoimalla Kasper Simontaival toi Nuoret Leijonat tasoihin hienolla maalilla.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasalukemista 1-1. Näissä lukemissa edettiin pitkälle toiseen erään, kunnes noin neljä minuuttia ennen loppua John Farinacci vei USA:n johtoon. Matthew Boldy lisäsi USA:n johdon kahteen maaliin Aku Rädyn istuessa jäähypenkillä. Näin kolmanteen erään lähdettiin Yhdysvaltojen kahden maalin johtoasemassa.

Toisella erätauolla Twitterissä haettiin jo positiivisia puolia siitä, mikäli Nuoret Leijonat häviäisi ottelun ja menisikin pronssiotteluun.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen Jussi Saarikosken Twitter-tililtä.

Suomi tuli kolmannessä erässä vielä rinnalle. Kasper Simontaival toi illan toisellaan Suomen maalin päähän ja Roni Hirvonen tasoitti tilanteeksi 3-3. Ottelu oli Suomella hyvin hallussa.

Arthur Kaliyev vei USA:n kuitenkin reilu minuutti ennen loppua 4-3 -johtoon. Suomi painoi päälle vimmatusti, mutta Yhdysvallat taisteli ja nappasi lopulta 4-3 -voiton.

USA kohtaa ensi yönä finaalissa Kanadan. Nuoret Leijonat pelaa pronssiottelussa Venäjää vastaan. Suomen ja Venäjän välinen pronssiottelu näkyy ilmaiseksi televisiosta, kanavalta TV5. Ottelu alkaa kello 00:30.