Nuorille Leijonille paljon tärkeitä onnistumisia – Slovakia kaatui vakuuttavan esityksen jälkeen

Suomen kentälliset Nuoret Leijonat Brad Lambert

Nuoret Leijonat kohtasi U20 MM-kisojen toisessa ottelussaan Slovakian. Suomi nappasi ottelusta vakuuttavan voiton ja sai vyölleen ennen kaikkea paljon tärkeitä onnistumisia.

U20 MM-kisat alkoivat toisen kisapäivän osalta Suomen ja Slovakian välisellä kohtaamisella. Ensimmäisenä kisapäivänä Sveitsi tarjoili shokkihoitoa kaatamalla Suomen lukemin 3-2 jatkoajalla, mutta tiistaina kaukalossa nähtiin erilainen leijonalauma.

Suomi siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon, kun Sami Päivärinta iski kiekon maaliin. Slovakia tuli ensimmäisen erän loppupuolella tasoihin ylivoimalla.

Toisessa erässä Nuoret Leijonat meni kuitenkin menojaan. Joakim Kemell sai tärkeän onnistumisen ja myös Oliver Kapanen pääsi avaamaan maalihanat tässä turnauksessa. Kun myös Jani Nyman iski kiekon toisessa erässä maaliin, pääsi Suomi toiselle erätauolle kolmen maalin johtoasemassa. Nyman pommitti osumallaan Slovakian maalivahdin vaihtoon.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Kolmannessa erässä maalinteon aloitti Slovakia. Ensimmäisen osuman tapaan Suomen jäähypenkkiä kulutti Aleksi Heimosalmi, kun Slovakia niittasi kiekon ylivoimalla verkkoon.

Kauaa ei Slovakia ehtinyt kavennusmaalista iloita, kun Nuoret Leijonat siirtyi uudestaan kolmen maalin johtoon. Suomi sai lisää tärkeitä onnistumisia, kun Brad Lambert onnistui iskemään kiekon maaliin. Lambert laukoi kiekon B-pisteen alakaaren tuntumasta Slovakian verkkoon etukulmasta helpohkon näköisesti.

Lambertin maalin jälkeen ottelussa alkoi näkyä jo pelailun makua. Slovakia ei saanut enää todellista kirivaihdetta päälle ja vastaavasti Nuoret Leijonat ei onnistunut muutamista laadukkaista tekopaikoista huolimatta iskemään kiekkoa enää maaliin. Loppusummerin jälkeen taululla komeilivat lukemat 5-2 Suomen hyväksi.

Suomi pelaa seuraavaksi torstaina, kun luvassa on kohtaaminen Latviaa vastaan. Latvia – Suomi alkaa torstaina kello 18:00 ja ottelu on katsottavissa ilmaiseksi TV5 -kanavalta.