Nuorilla Leijonilla valtaisat panokset perjantaina – tässä lohkon tilanne

Nuorilla Leijonilla Sveitsin EHT otteluohjelma 2023 Euro Hockey Tour

Nuorilla Leijonilla on kohtalon hetki perjantaina, sillä tappio olisi katastrofaalinen. Vastassa on ennakolta lohkon heikoin joukkue Latvia.

Suomen turnaus on käynnistynyt umpisurkeasti, sillä ensiksi Kanada nappasi voiton ja heti perään Saksa teki historiaa kaatamalla Nuoret Leijonat ensimmäistä kertaa U20-kisoissa.

Mitalipeleihin povattu Suomen joukkue onkin perjantaina siinä tilanteessa, että tappio sysäisi maan todennäköisesti putoamiskarsintaan. Nuorten Leijonien lohkovaihetta on jäljellä kaksi ottelua, joten vielä on mahdollisuuksia parannella tilannetta, mutta paineet ovat valtavat.

Mainos:

Perjantaina Latvia on pakko voittaa, koska muuten kyseessä on suomalaisen kiekkohistorian yksi pahimmista pannukakuista. Jos Latvia kaatuu, niin sen jälkeen voi hieman vapautuneemmin kääntää katseet Ruotsi-peliin, koska pudotuspeleihin pääsy on varmistunut.

Kuitenkin Ruotsia vastaan on hirveät panokset, sillä lohkon neljänneksi jääminen toisi todennäköisesti vastaan USA:n, joka on aivan jäätävässä iskussa. Näin ollen pelkkä Latvia-voitto voisi hyvin tarkoittaa Suomelle tippumista puolivälierissä jenkkejä vastaan.

Tässä Suomen lohkon tilanne tällä hetkellä:

Kanada – 2 ottelua ja 6 pistettä
Ruotsi – 1 ottelu ja 3 pistettä
Saksa – 1 ottelu ja 3 pistettä
Latvia – 2 ottelua ja 0 pistettä
Suomi – 2 ottelua ja 0 pistettä