IS: Olli Jokinen riitaantui katkerasti Florida Panthersin kanssa

Olli Jokinen Florida Panthers

IS kertoo, että Olli Jokinen ja hänen entinen NHL-seuransa Florida Panthers ovat ajautuneet riitoihin. Riidan taustalla on kiekkoakatemia.

– Välit seuran kanssa ovat oikeastaan poikki, Jokinen sanoo suorasukaisesti IS:lle.

Jokinen on jo vuosien ajan pyörittänyt kiekkoakatemiaa yhdessä kahden muun ex-Panthersin kanssa. Jokisen, Tomas Vokounin ja Rade Dvorakin South Florida Hockey Academy on vuosien saatossa kehittynyt alueen johtavaksi nuorten pelaajien kehityspaikaksi.

Mainos:

Kun akatemian toiminta alkoi kasvaa isommin, Florida Panthers oli halukas ryhtymään yhteistyöhön – pyörittihän akatemiaa vielä seuran omat legendat.

Akatemia ja seura solmivat 2,5 vuotta sitten nelivuotisen vuokrasopimuksen Panthersin harjoitushalliin.

”Kaikki näytti hyvältä: seuralegendat pyörittävät henkisesti Panthersin logon alla akatemiaa, joka parhaimmillaan pyöritti neljää 13–18-vuotiaiden juniorijoukkuetta ja pystyi tarjoamaan joka ryhmälle 5–7 harjoituskertaa viikossa”, IS:n jutussa maalaillaan.

– Sitten, kun olimme saaneet akatemian muutamassa vuodessa toimimaan hyvin, Panthers halusi ostaa meidät kokonaan ja sulauttaa sen itseensä, Jokinen kertoo.

– Tarjous oli vain niin luokaton. Numerot eivät kohdanneet, joten kauppaa ei syntynyt. He sanoivat, että tämä on kuin kahvila, joka ei omista omaa liiketilaansa, Jokinen kertaa.

Jokinen avaa rahapolitiikkaa tarkemminkin.

– Meille luvattiin vähän yli viiden tonnin vuosipalkkaa valmentamisesta. Kun valmentaa 15 tuntia viikossa, siitähän tulee tuntipalkaksi sentti!

Panthers katkaisi vuokrasopimuksen

Joulukuussa 2019 Panthers päätti voimiensa tunnossa lopettaa vuokrasopimuksen.

– Vuokrasopimukseen kuului kahden vuoden jälkeen molemminpuolinen irtisanomismahdollisuus. Panthers käytti sen, ja meiltä katosi paikka jatkaa toimintaa täysimääräisesti.

Akatemian vuorot jatkuivat muualla – ”siellä sun täällä” – mutta ei läheskään samalla volyymillä kuin Panthers-harjoitushallissa.

Leijonien legendahyökkääjällä on kuitenkin jo varasuunnitelma. Akatemia on tehnyt kymmenvuotisen vuokrasopimuksen Floridaan huhtikuussa 2021 nousevan uuden jäähallin kanssa.

Panhersia Jokinen ei muistele hyvällä – ja hän pitää huolen, ettei muutkaan seuran entiset pelaajat tee näin.

– Aina ollaan pyytämässä alumnin tapahtumiin jakamaan nimmareita ja muuta. Aiomme kertoa muillekin entisille pelaajille, miten hyvin täällä entisten pelaajien asioita oikeasti hoidetaan, Jokinen summaa.

Lue myös: Onko tässä Seattlen NHL-joukkue? Arvostettu urheilulehti kokosi oman listansa