IS: Olli Jokinen riitaantui katkerasti Florida Panthersin kanssa

Olli Jokinen Florida Panthers

IS kertoo, että Olli Jokinen ja hänen entinen NHL-seuransa Florida Panthers ovat ajautuneet riitoihin. Riidan taustalla on kiekkoakatemia.

– Välit seuran kanssa ovat oikeastaan poikki, Jokinen sanoo suorasukaisesti IS:lle.

Jokinen on jo vuosien ajan pyörittänyt kiekkoakatemiaa yhdessä kahden muun ex-Panthersin kanssa. Jokisen, Tomas Vokounin ja Rade Dvorakin South Florida Hockey Academy on vuosien saatossa kehittynyt alueen johtavaksi nuorten pelaajien kehityspaikaksi.

Kun akatemian toiminta alkoi kasvaa isommin, Florida Panthers oli halukas ryhtymään yhteistyöhön – pyörittihän akatemiaa vielä seuran omat legendat.

Akatemia ja seura solmivat 2,5 vuotta sitten nelivuotisen vuokrasopimuksen Panthersin harjoitushalliin.

”Kaikki näytti hyvältä: seuralegendat pyörittävät henkisesti Panthersin logon alla akatemiaa, joka parhaimmillaan pyöritti neljää 13–18-vuotiaiden juniorijoukkuetta ja pystyi tarjoamaan joka ryhmälle 5–7 harjoituskertaa viikossa”, IS:n jutussa maalaillaan.

– Sitten, kun olimme saaneet akatemian muutamassa vuodessa toimimaan hyvin, Panthers halusi ostaa meidät kokonaan ja sulauttaa sen itseensä, Jokinen kertoo.

– Tarjous oli vain niin luokaton. Numerot eivät kohdanneet, joten kauppaa ei syntynyt. He sanoivat, että tämä on kuin kahvila, joka ei omista omaa liiketilaansa, Jokinen kertaa.

Jokinen avaa rahapolitiikkaa tarkemminkin.

– Meille luvattiin vähän yli viiden tonnin vuosipalkkaa valmentamisesta. Kun valmentaa 15 tuntia viikossa, siitähän tulee tuntipalkaksi sentti!

Panthers katkaisi vuokrasopimuksen

Joulukuussa 2019 Panthers päätti voimiensa tunnossa lopettaa vuokrasopimuksen.

– Vuokrasopimukseen kuului kahden vuoden jälkeen molemminpuolinen irtisanomismahdollisuus. Panthers käytti sen, ja meiltä katosi paikka jatkaa toimintaa täysimääräisesti.

Akatemian vuorot jatkuivat muualla – ”siellä sun täällä” – mutta ei läheskään samalla volyymillä kuin Panthers-harjoitushallissa.

Leijonien legendahyökkääjällä on kuitenkin jo varasuunnitelma. Akatemia on tehnyt kymmenvuotisen vuokrasopimuksen Floridaan huhtikuussa 2021 nousevan uuden jäähallin kanssa.

Panhersia Jokinen ei muistele hyvällä – ja hän pitää huolen, ettei muutkaan seuran entiset pelaajat tee näin.

– Aina ollaan pyytämässä alumnin tapahtumiin jakamaan nimmareita ja muuta. Aiomme kertoa muillekin entisille pelaajille, miten hyvin täällä entisten pelaajien asioita oikeasti hoidetaan, Jokinen summaa.

Lue myös: Onko tässä Seattlen NHL-joukkue? Arvostettu urheilulehti kokosi oman listansa