MTV: Entinen maajoukkuepelaaja avasi sanaisen arkkunsa – toivoo päävalmentajalle potkuja!

Naisten MM-kisojen otteluohjelma Naisleijonien kentälliset Naisleijonat olympialaisiin Pasi Mustonen Suomen kentälliset Naisleijonat joukkue Jääkiekon naisten MM-kisat Tshekki

Naisleijonat ovat tällä hetkellä todellisessa myrskyn silmässä. Joukkueessa kiehuu, kun Suomen ykkösmaalivahti Noora Räty ja päävalmentaja Pasi Mustonen ovat ajautuneet törmäyskurssille.

Naisleijonat valmistautuu tulevaan olympiaturnaukseen leireillen, mutta joukkue on tällä hetkellä puheenaiheena aivan muista syistä.

Joukkueen ykkösmaalivahti ja edelliset MM-kisat väliin jättänyt Noora Räty ja Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen ovat ajautuneet törmäyskurssille.

Mainos:

Nyt kaksi entistä maajoukkuepelaajaa avaavat MTV:n haastattelussa sanaiset arkkunsa. Olympialaisissakin pelanneet Mira Jalosuo ja Nina Tikkinen kommentoivat tapahtumia MTV Urheilulle.

– En ole oikeastaan ikinä kommentoinut yhtään mitään tällaista. Olen ollut hiljaa ja pysynyt mediasta poissa. Nyt päävalmentaja antoi kuitenkin sellaisia kommentteja, jotka ovat kunnianloukkauksen rajamailla. Pakko olla entisenä pelaajana pelaajien puolella tässä asiassa, Mira Jalosuo sanoo MTV:lle.

Naisleijonien entinen pelaaja Nina Tikkinen ei voi ymmärtää, että päävalmentaja Pasi Mustonen syytää omaa pelaajaansa lain rikkomisesta.

– Olin todella yllättynyt Mustosen kommentista, enkä ymmärrä vieläkään, mikä on valmentajan ajanut tuohon pisteeseen, että mennään syyttämään omaa pelaajaa lain rikkomisesta. Kun on sivusta ja median välityksellä seurannut koko jupakkaa, niin herää kyllä kysymys, onko tämä nyt sitä surullisen kuuluisaa koirankoppiin ajamista. Miksi yksi pelaaja yritetään mustamaalata tai savustaa ulos? Minusta tällainen toiminta ei ole hyväksyttävää ja osoittaa kunnioituksen puutetta pelaajia sekä Jääkiekkoliittoa kohtaan, Tikkinen kommentoi.

Jalosuolla taas on selvät sävelet, että miten toimittaisiin, jos päätösvalta olisi hänellä.

– Jos päätösvalta olisi minulla, antaisin kenkää. Noorankin on varmaan aika hankala mennä pelaamaan valmentajalle, joka ei pidä pelaajan puolia. Sama on kaikilla muillakin pelaajilla koko joukkueessa. 

Pasi Mustonen ja Noora Räty olivat kummatkin mukana Naisleijonissa keväällä 2019, kun Suomi pääsi kotikisoissa todella lähelle mestaruutta. Kaksikon välillä on kipinöinyt aiemminkin, mutta tällaisia lieskoja ei ole hetkeen suomalaisessa naisjääkiekossa nähty.